Fabrika Çıkışlı LPG’li Araçlar ve Özellikleri

Gerek yakıt ekonomisi gerekse menzil artışı, LPG’li araçları dikkat çekici seçenekler haline getiriyor. Ancak, birçok sürücü LPG taktırmanın motora zarar vermesinden endişe ediyor ya da özellikle sıfır araçlarının garanti/servis akdini bozmaktan korkuyor. İşte bu kaygıların hiçbirini yaşamanıza gerek olmayan, fabrika çıkışlı LPG’li araçlar burada sahneye çıkıyor ve sürücülere, marka garantili LPG avantajları sunuyor. İşte tercih edebileceğiniz en iyi fabrika çıkışlı LPG’li sıfır araba modelleri ve özellikleri. Hazırsanız, bu ekonomik modelleri birlikte keşfedelim!

Fabrika Çıkışlı LPG’li Modeller

  • Dacia Duster Eco-G
  • Dacia Jogger Eco-G
  • Honda Civic
  • Renault Taliant
  • Fiat Fiorino Combi
  • Fiat Egea

Dacia Duster Eco-G

Dacia’nın hem benzin hem de LPG ile çalışan çift yakıtlı motorlarından birine sahip olan Dacia Duster Eco-G, fabrika çıkışlı LPG’li araçlar arasında. +%10 yakıt tasarrufu, +%60 sürüş menzili ve -%11 karbon emisyonu sağlayan Eco-G teknolojisi sayesinde Dacia Duster Eco-G hem verimli hem de yakıt cimrisi bir kompakt SUV olarak karşımıza çıkıyor. 1.0 3 silindirli turboşarjlı bir motorla donatılan model, 100 hp güç ve 170 nm tork sunuyor ve 0-100 km hızlanmasını 13,8 saniyede tamamlıyor. Ayrıca, ülkemizde satılan en ucuz sıfır arabalardan biri olan Dacia Duster, LPG’li seçeneği ile de hem kısa hem de uzun vadede bütçe dostu bir seçenek olarak dikkat çekiyor.

Dacia Jogger Eco-G

Dacia’nın aileler tarafından tercih edilen modeli Jogger da fabrika çıkışlı lpg’li araçlar arasında. Yakıt verimliliği ile hem bütçe hem de çevre dostu olan bu modelin en büyük avantajı ise tabii ki sunduğu geniş yaşam alanı. 7 kişilik araçlar arasındaki en ekonomik modellerden biri olan Jogger Eco-G; 7 koltukla 170 litre, 5 koltukla 565 litre, 2 koltukla ise tam 1807 litre bagaj hacmi sunuyor. Üstelik kabin içindeki depolama çözümleri de oldukça beğeniliyor. Peki ya performans? 1.0 3 silindirli bir motora sahip olan Jogger Eco-G; 100 hp güç ve 170 nm tork üretiyor. Ancak, söz konusu güvenilirlik olduğunda, ailenizin güvenliğini sorgulamanız gereken modellerden biri. Öyle ki model, 2021 yılında girdiği Euro NCAP testlerinden %69 çocuk yolcu güvenliği, %70 yetişkin yolcu güvenliği ile 1 yıldız alarak döndü.

Honda Civic

Otomobil tarihinde en çok satan arabalardan biri olan Honda Civic de 1.5L VTEC Turbo ECO motor seçeneği ile fabrika çıkışlı lpg’li araçlar arasında. Özellikle gençler ve küçük aileler tarafından tercih edilen ve ulaşılabilir fiyatları ile bilinen Civic, LPG’li motor seçeneği ile yakıt ekonomisinde de fark yaratıyor. 1.5 litre VTEC turbo direkt enjeksiyonlu motoru, 129 PS güç ve 180 nm tork üreterek 200 km/h hıza ulaşabiliyor; 0-100 km hızlanmasını ise 10,5 saniyede tamamlıyor. Modelin bir diğer öne çıkan özelliği ise 512 litre ile SUV’leri aratmayan geniş bagaj hacmi.

Renault Taliant

Ulaşılabilir fiyatları ve dinamik, yenilikçi tasarımı ile popüler olan ve yollarda en sık gördüğümüz modellerden biri haline gelen Taliant da 1.0 Tce Eco motoru ile fabrika çıkışlı lpg’li araçlar listemizde. 100 hp güç ve 170 nm tork üreten 3 silindirli motoru ile Taliant, 181 km/h hıza ulaşıyor ve 0-100 km hızlanmasını 11,7 saniyede tamamlıyor. Modeli rakiplerinden ayıran en önemli özelliği ise zengin güvenlik donanımları ve sunduğu cömert yaşam alanı. Geniş baş-diz mesafesinin yanı sıra Taliant 628 litrelik bagaj hacmi ile de öne çıkıyor.

Fiat Fiorino Combi

Minivan kategorisinin popüler modellerinden olan Fiorino Combi de fabrika çıkışlı lpg’li araçlar arasında. Geniş yükleme alanı ve minivan kasa tipine rağmen 3864 mm uzunluğa sahip olan Fiorino Combi, şehir sokaklarında çevik bir taşımacılığı mümkün kılan pratik bir model. Üstelik 1.4 Eco E6DF lpg’li motoru ile verimlilikte de iddialı. Modelin benzin ve lpg’li teknik verileri ise sırası ile: 77 hp’a  71 hp ve 115 nm’ye 110 nm.

Fiat Egea 

Şu an Fiorino Combi, dışında LPG’li motor seçeneği sunan başka Fiat modeli yok. Ancak marka, benzinli modellerine LPG dönüşüm hizmeti sunuyor ve bu hizmet, Egea ailenin şu modelleri için mevcut:

  • Egea Sedan 1.4
  • Egea HB 1.4
  • Egea Cross 1.4
  • Egea Sedan-1.6 E-torq
  • Egea HB 1.6 E-torq
  • Egea SW 1.6 E-torq

Ford LPG’li Modeller

Fabrika çıkışlı lpg’li araç seçeneği olmayan Ford da kendi LPG kitini tüm benzinli modelleri için sunuyor ve tamamen otomobilinize uygun geliştirilmiş bir LPG kitini ücretsiz olarak monte ediyor. Ayrıca, gaz regülatörü ve filtresi montajı gibi işlemleri de yapıyor ve servis desteği sunmaya devam ediyor.

LPG’li Araç Almanın Avantajları

  • Yakıt Tasarrufu: LPG’nin benzinden daha ucuz olması, modelin yakıt tüketiminden bağımsız olarak toplam yakıt masraflarını azaltır. 
  • Düşük Emisyon: LPG, benzine kıyasla daha düşük CO2, NOx ve partikül seviyelerine sahiptir. Bu nedenle, elektrikli ya da hibrit modeller kadar olmasa da LPG’li araçlar da çevre dostu seçenekler olarak kabul edilir.
  • Çift Yakıtlı Sistem: Birçok LPG aracı, sürücülerin benzin ve LPG arasında geçiş yapmalarına olanak tanıyan çift yakıtlı sistemlerle donatılmıştır. Böylece, hem aracın menzili uzar hem de yakıt seçeneğinde esneklik sağlanır.
  • Düşük Bakım Maliyeti: LPG yanarken daha az kalıntı bıraktığı için motor aşınmasını da azaltır ve kısa vadede bakım maliyetini azaltır.
  • Sessiz Sürüş: LPG motorları genellikle benzinli motorlardan daha sessiz çalışır ve sürüş keyfini artırır.
  • Servis Desteği: LPG kitlerinin aracın motoruna zarar verme ihtimali sürücüleri korkutsa da fabrika çıkışlı LPG’li araçları tercih etmek bu riski ortadan kaldırır; çünkü markalar bu modelleri zaten LPG uyumlu olarak üretirler ve LPG ünitelerini garanti/servis hizmetleri kapsamına alırlar.

Benzer yazılar

Otomobiller İçin Hız Sınırları

EPC Arıza Lambası Neden Yanar, Çözümü Nedir?

Ülke Plaka Kodları