Tek Kapılı Araba Modelleri Hangileri?

Son yıllarda, Türk otomotiv pazarında benzersiz ve şık araba modellerine olan ilgi artış göstermeye başladı. Bu modeller arasında tek kapılı arabalar kendilerine özel bir alan yaratıyor. Zarif tasarımı, sportif çekiciliği ve kompaktlığı bir araya getiren bu arabalar, şehir içi kullanım ve sürüş meraklıları için mükemmel bir seçenek haline gelmiştir. Eğer tek kapılı araba almak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız bu rehber mevcut seçenekleri keşfetmeniz konusunda yardımcı olacaktır.

Tek Kapılı Araba Modelleri

Mercedes-Benz CLE Coupe

Mercedes tek kapılı arabalar arasında CLE Coupe, zarif ve sportif görünüşüyle dikkat çeken, coupe gövdeli bir model. CLE Coupe’nin dış tasarımında bulunan motor kaputundaki güç kubbeleri ve çerçevesiz kapıları modelin en önemli dinamik unsurları arasında yer alır. İç mekanda ise 7 bölgeli masaj özelliği olan ergonomik koltukları, birinci sınıf ses kalitesi, 12.3 inç dijital gösterge paneliyle etkileyici bir atmosfer yaratmaktadır. Azami hız sınırı 250 km/sa olan Mercedes-Benz CLE Coupe, 0’dan 100 km’ye yalnızca 6,3 saniyede çıkmaktadır. 400 Nm tork sunan bu model, 66 lt yakıt deposu hacmine sahiptir. Ayrıca 9G-Tronic otomatik şanzıman sistemi sayesinde hızlı ve pürüzsüz vites geçişleri sağlamaktadır.

Volkswagen New Beetle

Volkswagen tek kapılı araba modelleri arasında bulunan New Beetle, retro tasarımı ve ikonik hatlarıyla dikkat çeken bir model. Gövdeden ayrı tasarlanan geniş çamurlukları, kavisli tavan hattı ile cezbedici bir tasarım sunan New Beetle, iç tasarımında ise bir sedan genişliği sunar ve bu sayede 5 yetişkinin konforlu bir şekilde seyahat etmesini sağlar. 175 Nm tork sunan bu model, 55 lt yakıt deposu hacmine sahiptir. Volkswagen New Beetle, 180 km/sa azami hız sınırı özelliği ile 0’dan 100 km’ye 10,9 saniyede çıkmaktadır. New Beetle, dengeli sürüş dinamikleri ve hassas direksiyon tepkisi ile keyifli bir sürüş deneyimi sağlamaktadır. Ayrıca çevre dostu bir sürüş için çeşitli emisyon standartlarını karşılar ve düşük CO2 emisyonları ile dikkat çekmektedir.

Volkswagen New Beetle

Volkswagen Scirocco

Volkswagen Scirocco, dinamik tasarımı ve güçlü performansıyla dikkat çeken bir model. Scirocco’nun ön yüzü geniş ve alçak bir ızgara ile sportif bir görünüm sunmaktadır, bu görünüm ise güçlü ve sağlam bir duruş yansıtır. Alcantra ve deri döşemeli spor koltukları ile mükemmel destek ve konfor sağlayan Volkswagen Scirocco, spor direksiyon simidi ve alüminyum pedal setiyle de dikkat çekmektedir. 240 Nm tork sunan bu model, 55 lt yakıt deposu hacmine sahiptir. Volkswagen New Beetle, 218 km/sa azami hız sınırına sahiptir ve 0’dan 100 km’ye 8,0 saniyede çıkmaktadır. 6 ileri manuel ve 6 ileri DSG otomatik şanzıman seçenekleri bulunmaktadır. Her iki şanzıman da hızlı ve pürüzsüz vites geçişleri sağlamaktadır. Ayrıca adaptif şasi kontrol sistemi sayesinde, sürüş modlarına göre sürüş sertliğini ayarlama özelliğine sahiptir.

BMW Z4

Tek kapılı iki kişilik araba kategorisinde öne çıkan BMW Z4, BMW’nin efsanevi roadster serisinin modern bir temsilcisidir. BMW tek kapılı araba modelleri arasında dikkat çeken Z4, kompakt ve çevik yapısı, açılabilir tavanı, güçlü motor seçenekleri ve zarif tasarımıyla hem performans hem de stil arayan sürücüler için ideal bir seçenektir. Yaklaşık 258 bg (190 kW) güçlü sürüş dinamiği ve yüksek hassasiyette kullanım sunan BMW Z4, M Aerodinamik Paketi ile otomobilin aerodinamik özelliklerini iyileştirmesinin yanı sıra, otomobilin dinamik duruşunu da ön plana çıkarmaktadır. BMW Z4, 250 km/sa azami hız sınırına sahiptir ve 0’dan 100 km’ye 5,4 saniyede çıkmaktadır. Adaptif M süspansiyon, hassas direksiyon ve güçlü frenler ile virajlarda güven ve keyif veren Z4, arka tekerlekten çekiş sistemi sayesinde sürüş keyfini artırır.

BMW Z4

Audi A5 Coupe

Audi A5 Coupe, Audi’nin zarif tasarımı ve üstün mühendisliğini bir araya getiren tek kapılı araçlar arasında prestijli bir spor coupe modelidir. Audi tek kapılı araba modeli hem performans hem de stil açısından dikkat çekerken, sofistike bir sürüş deneyimi arayan kullanıcılar için de ideal bir seçenektir. Audi A5 Coupe’nin keskin hatlara sahip Matrix LED farları, araca modern ve agresif bir görünüm kazandırmaktadır. 400 Nm tork sunan bu model, 63 lt yakıt deposu hacmine sahiptir. Audi A5 Coupe, 230 km/sa azami hız sınırına sahiptir ve 0’dan 100 km’ye 7,8 saniyede çıkmaktadır. Ayrıca opsiyonel dinamik direksiyon sistemi sayesinde, aracın direksiyon oranını ve direksiyon gücünü araç hızına göre hassas bir şekilde ayarlayabilen A5 Coupe, çeşitli sürüş modları sayesinde sürüş tarzını da ayarlama şansı verir.
Araba logolarının hikayesini öğrenmek ister misiniz? “Araba Logolarının Renkli Dünyasına Yolculuk” başlıklı yazımızı okuyun, araba logolarının hikayeleri keşfedin.

Benzer yazılar

Çekme Belgeli Araç Alırken Tüm Bilinmesi Gerekenler

En Ucuz Hatchback Araçlar ve İncelemeleri

Trim Sesi Nedir, Nasıl Önlenir?