Anasayfa » Araba101 » Bagaj Hacmi En Geniş Hatchback Modelleri

Bagaj Hacmi En Geniş Hatchback Modelleri

76 6 dakika okuma

Hatchback arabalara artık hepimiz oldukça aşinayız; çünkü hatchback, özellikle şehir trafiğinde sunduğu avantajlar nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir kasa tipi. Kompakt boyutları, yüksek manevra kabiliyetleri ve park kolaylığı gibi nedenlerle öne çıkan bu araçların en büyük dezavantajı ise genelde bagaj hacmi olarak görülüyor. Peki, bu bilgi ne kadar doğru?

Esasında, giderek büyüyen otomobil pazarında çeşitli boyut, tarz ve bagaj kapasitesine sahip hatchback araçlar bulmak da oldukça kolay. Yeter ki ihtiyacınızı karşılayabilecek doğru modellere yönelin; bu nedenle, Carvak olarak, sizler için bagaj kapasitesi yüksek hatchback modellerinin başlıcalarını sıraladık. Hazırsanız, geniş bagajlı hatchback modellerini keşfetmeye !

Hatchback Araç Ne Demek?

Hatchback kısaca; 3 veya 5 kapıya ve 4 ve 4’den fazla oturma kapasitesine sahip olmanın yanı sıra iç hacimden bağımsız bir bagaj alanı barındırmayan modelleri niteliyor. Bu modeller, özellikle şehir içinde sağladıkları avantajlar nedeniyle çocukluğumuzun sedanlarının yerini hızla doldurdular ve hem Avrupa hem de Türkiye pazarında en çok talep gören modellerin başında geliyorlar. Bu nedenle, klasik hatchback, liftback, notchback ya da sportback gibi birçok farklı tarz ile karşımıza çıkıyorlar ama hepsinin ortak bir özelliği var: Genişletilebilir bagaj hacmi!

Ayrı bir bagaj bölmesi bulunmayan hatchback modelleri, genelde küçük bagajlar ile karşımıza çıkıyorlar; ancak, cam ile bütünleşik bagaj tasarımları ve 2 koltuklu halleri ile sürücülere farklı bagaj kapasitesi imkanları sunabiliyorlar. Yine de ayrı bagaj bölmesine sahip olan sedan ve station wagon gibi kasa tipleri ile karşılaştırıldığında birçok hatchback modeli, aileler ve uzun seyahatleri seven sürücüler için bir soru işareti olmaya devam ediyor. Ancak bazı geniş bagajlı hatchback modelleri var ki; sundukları cömert bagaj hacimleri ile heybetli SUV’lara dahi kafa tutuyorlar. İşte, bagaj kapasitesi en yüksek hatchback araba modelleri ve yeni birer özgürlük seviyesinin kilidini açan özellikleri:

Geniş Bagajlı Hatchback Arabalar

Renault Megane

Renault Megane, modern ve şık hatları ile dikkat çekmenin yanı sıra geniş bagaj hacminden ödün vermek istemeyen sürücüler için de ideal bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Tam 434 litrelik bagaj kapasitesi ile bagajı en geniş hatchback modelleri arasında başı çeken Megane, ailece çıkılan yolculuklarda sürücülere bir SUV kadar alan sunabiliyor. Arka koltukları katlandığında ise 1247 litrelik devasa bir bagaj kapasitesine sahip.

megane bagaj kapasitesi

Ayrıca, Renault Megane, gelişmiş güvenlik özellikleri, yüksek kaliteli iç mekan malzemeleri ve kullanıcı dostu bilgi-eğlence sistemiyle de beğeni toplayan bir hatchback. Yüksek performanslı motor seçenekleri ve düşük emisyon değerleri, çevre dostu bir sürüş deneyimi sunarken, Megane’ı hem ekonomik hem de performans açısından dengeli bir araç arayanlar için mükemmel bir tercih haline getiriyor.

Carvak Sertifikalı 2. El Megane Araçları İncele!

İç mekanı yüksek kaliteli malzemeler, 10,1 inç dokunmatik ekran, Audi Virtual Cockpit, uyarlanabilir hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi gelişmiş sürücü destek sistemleri de dahil olmak üzere en yeni bilgi-eğlence sistemi ile donatılan A3 Sportback, lüks, pratiklik ve son teknolojiyi tek bir potada eritmeyi başarıyor. Üstelik yarı hibrit ve plug-in hibrit versiyonları da dahil olmak üzere, mükemmel yakıt ekonomisi ve düşük emisyon sağlayan bir dizi verimli motor seçeneği de sunuyor ve özelleştirilebilir sürüş modlarının da yardımıyla sürüş konforunda çıtayı oldukça yükseltiyor.

Fiat Egea HB

Avantajlı fiyatları ve geniş motor seçenekleri ile öne çıkan Egea ailesi de HB modeli ile geniş bagajlı hatchback araba modelleri arasında kendine yer buluyor. 440 litrelik cömert bir bagaj hacmine sahip olan Fiat Egea HB, ortalama bir SUV kadar bagaj alanı sunarak aktif yaşam tarzına sahip aileler ve bireyler için hatchback segmentinde rekabetçi bir seçenek haline geliyor.

Ayrıca, Fiat Egea Hatchback, işlevsellik ile modern tasarım arasında denge arayan sürücüler için de ideal, pratik ve şık bir model. Kullanıcı dostu bir bilgi-eğlence sistemi, modern güvenlik teknolojileri ve hem performans hem de yakıt ekonomisi sağlayan verimli motor seçenekleri gibi bir dizi gelişmiş özelliğe sahip olan model; iyi tasarlanmış iç mekanı, ergonomik koltukları ve geniş bagajlı bir hatchback olması ile de hem şehir içi ulaşım hem de uzun yolculuklar için mükemmel bir seçim.

Carvak Sertifikalı 2. El Egea Modelleri

Audi A3 Sportback

audi a3 hb bagajı

Prestijli marka Audi’nin sevilen hatchback modeli A3 Sportback de bagaj kapasitesi yüksek hatchback modelleri arasında. Hem şehir içi trafiği hem de uzun yolculukları keyifli hale getiren Audi A3 Sportback; 5 koltuk ile 380 litre, arka koltukları katlandığında ise 1220 litre bagaj hacmi sunuyor. Yalnızca bagaj hacmi de değil, hem estetik hem de işlevsel özellikleriyle öne çıkan bu model, gelişmiş yenilikçi teknolojileri ve konforlu iç mekanıyla da kullanıcılarını memnun ediyor ve rakiplerinin önüne geçiyor.

Carvak Sertifikalı 2. El A3 Modelleri

Peugeot 308

Geniş bagajlı hatchback arabalar arasında başı çeken modellerden biri de 428 litre bagaj hacmine sahip olan Peugeot 308. Modern, genç ve şehirli silüeti ile dikkat çeken Peugeot 308, söz konusu ailece çıkılan uzun seyahatler olduğunda da hem ferah iç mekanı hem de geniş bagaj seçenekleri ile adından söz ettiriyor. Öyle ki modelin 428 litrelik bagajı, arka koltuklar katlandığında 1228 litrelik devasa bir alana dönüşüyor. Bagaj kapasitesi geniş bir hatchback olmanın yanı sıra Peugeot 308’i “güvenilir, kullanışlı ve konforlu bir otomobil” yapan birçok başka özellik de mevcut.

Öncelikle Peugeot 308, segmentinde yenilikçi teknolojileri ve estetik hatları ile öne çıkan bir araç. Geniş bagaj hacmi ve ferah iç mekanı, aileler için ne kadar tatmin ediciyse modern sürüş destek sistemleri, sürücü güvenliği ve konforunu artıran dinamik sürüş özellikleri de sürücüler için bir o kadar çekici.

2. El Peugeot 308 Modelleri

Opel Astra

Bagaj kapasitesi geniş hatchback modelleri arasında yer alan Opel Astra Hatchback; dinamik dış tasarımı ve dikkat çeken renk seçenekleri ile öne çıkıyor ve geniş 422 litrelik bir bagaj kapasitesi ile tamamlanıyor. Teknik özellikleriyle kendini farklılaştıran model, Avrupa otomotiv piyasasının C segmenti hatchback kategorisinde kullanıcı ve çevre dostu olarak konumlanıyor. 5 koltukta 422, arka koltuklar katlandığında ise 1339 litrelik bagaj hacmi ise özellikle çocuklu aileler için Astra’nın konumunu daha da sağlamlaştırıyor.

astra hatchback bagaj hacmi

Kısaca değinmek gerekirse Opel Astra Hatchback; tarz, performans ve pratikliğin bir karışımı olarak göze çarpıyor. Verimli motor seçenekleri, güçten ödün vermeden etkileyici bir yakıt ekonomisi sunuyor ve ergonomik iç mekanı ile çok yönlü ve keyifli bir sürüş arayan sürücüler için en iyi seçeneklerden biri haline geliyor. Ayrıca, Adaptive Cruise kontrol ve şerit takip asistanı gibi gelişmiş teknoloji ve güvenlik özelliklerine sahip olan Astra, fiyatının oldukça ötesinde bir sürüş deneyimi sunmayı da başarıyor.

Carvak Sertifikalı 2. El Astra Araçlar

Honda Civic Hatchback

Honda Civic HB, kompakt hatchback hayranları arasında oldukça popüler bir tercih olmanın yanı sıra bagaj hacmi geniş hatchback modellerinin de başında. Öyle ki günlük kullanım ve seyahat için pratikliğini artıran 478 litrelik cömert bir bagaj kapasitesine sahip. Ayrıca, birçok popüler SUV modelini dahi gölgede bırakan geniş bagaj hacmini, kabindeki pratik depolama ve organizasyon çözümleri ile de taçlandırıyor. 

Honda Civic HB’i segmentinin en favori modellerinden biri yapan şüphesiz ki geniş bagajlı bir hatchback oluşu; ancak, şık tasarımı, gelişmiş teknolojisi ve güvenilir performansıyla da dikkat çekici bir seçenek. Sürücülerden tam puan alan hassas direksiyon tepkisi, konforlu sürüş kalitesi ve yakıt verimliliği de Civic HB’nin çekiciliğine katkıda bulunuyor.

Carvak Sertifikalı Honda Civic Araçlar

Dacia Sandero

En geniş bagajlı hatchback araba modelleri listemizin son üyesi ise SUV gövde tipi ile de oldukça popüler olan Dacia Sandero. Ancak, Dacia bu modelinde de sürücülerin alan ihtiyaçlarını göz ardı etmiyor ve 410 litrelik bagaj hacmine sahip olan hatchback modeli ile beğeni toplamaya devam ediyor. Ancak, geniş iç hacmi, cömert bagaj kapasitesi ve ekonomik fiyatıyla dikkat çeken Dacia Sandero hatchback, uzun seyahatler için ideal bir seçenek olsa da şehir içinde maliyetli bir yol arkadaşı olabilir.

dacia sandero bagaj hacmi

Carvak Sertifikalı 2. El Sandero Modelleri

400 litre ve üzeri bagaj hacmi SUV modelleri arasında dahi her zaman bulamadığımız bir yükleme alanı demek! Ancak, bagaj hacmi en geniş hatchback araba modelleri listemizde sıraladığımız bu 7 modelin her biri 400 litrenin üzerinde cömert bagaj hacimleri sunuyor. Üstelik, şık şehir içi ulaşım araçlarından geniş, aile dostu sürüşlere kadar bu araçlar yoldaki çok yönlülüğü de yeniden tanımlamaya da adaylar. 

Siz de şimdi Carvak hatchback modellerini keşfedin ve seyahatlerinizde yeni bir özgürlük seviyesinin kilidini açın!

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.