Anasayfa » Araba101 » Dünyanın En Pahalı Arabaları ve Özellikleri

Dünyanın En Pahalı Arabaları ve Özellikleri

404 5 dakika okuma

Söz konusu dünyanın en pahalı arabaları olduğunda, sıralamanın ne zaman değişeceği hiç belli olmuyor; çünkü Koenigsegg, Bugatti ve Rolls-Royce Coachbuild departmanı her seferinde tüm dünyayı şaşırtmayı başarıyor. Peki, el işçiliklerinden lüks çizgilerine, efsanevi motorlarından ezber bozan özelliklerine kadar her bir detayları ile göz dolduran bu modeller hangileri ve özellikleri neler? Hazırsanız, zirveden başlayarak her bir modele ve öne çıkan özelliklerine göz atmaya başlayalım!

Dünyanın En Pahalı 5 Arabası

  1. Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe
  2. Rolls-Royce La Rose Noire Droptail
  3. Rolls-Royce Boat Tail
  4. Bugatti La Voiture Noire
  5. Pagani Zonda HP Barchetta

Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe

142 milyon dolara satılan 300 SLR Uhlenhaut Coupe, dünyanın en pahalı arabası ünvanının da sahibi; üstelik yakın bir gelecekte bu rakamı geçebilecek bir model de olmayacak gibi gözüküyor. Dünyada yalnızca 2 tane bulunan bu arabanın biri 2022 yılında gizli müzayede ile 142 milyon dolara satılmış olsa da 2. örneği Mercedes-Benz Stuttgart Müzesi’nde sergilenmeye devam ediyor. Peki, Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe neden bu kadar değerli?

dünyanın en pahalı arabası

Modelin en çarpıcı özelliği 1955 yılında döneminin koşullarını zorlayan, üstün performanslı bir yarış arabası olmasına rağmen hiç yarışmamış oluşu. Evet, yanlış okumadınız: 310 hp beygir gücüne, 311 nm tork üretimine sahip olan ve 284 km/h hıza ulaşan Mercedes 300 SLR Uhlenhaut Coupe ta en başından beri “dünyada hiçbir yarışa katılmayan en hızlı yarış arabasını üretme” fikri ile tasarlanıyor ve 67 yıl müzede sergilenmesinin ardından satışa çıkarılıyor. Aracın yeni sahibi kimliğinin gizli kalmasını istediği için bu eşsiz modelin akıbeti hakkında bilgimiz olmasa da içi mavi olan 2. örneğini Mercedes-Benz Stuttgart Müzesi’nde görmek mümkün. Model hakkında daha detaylı bilgiye ulaşmak için ise Mercedes Benz’in ilgili sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Dünyanın en pahalı arabaları listesine birçok model sokan Rolls-Royce Coachbuild’in eseri olan La Rose Noire Droptail, 31.2 milyon dolarlık satış değeri ile listemizin 2. sırasında. Sadece 4 adet üretilecek olan modelin en çarpıcı özelliği ise tabii ki Coachbuild departmanının imzası sayılan detaylı işçilik. Öyle ki modelin yalnızca içindeki ahşap detayların tamamlanması 2 yıl sürmüş ve toplam 1.603 adet parçadan oluşuyor.

la rose noire droptail

Coachbuild departmanının bir diğer imzası olan detaylı arka tasarım bu modelde de karşımıza çıkıyor ve La Rose Noire Droptail yüzlerce parçadan oluşan detaylı tasarımı ile göz dolduruyor. Yalnızca renginin elde edilmesi dahi onlarca deneme gerektiren model, esin kaynağı olan baccara gülünün eşsiz kırmızı-siyah yansımalarını da yollara taşımayı başarıyor; üstelik gün ışığının geliş açısına göre kırmızı ve siyah renklerin yoğunlukları da sürekli değişiyor. Model hakkında daha detaylı bilgi almak ve özelliklerini incelemek için Rolls-Royce’un La Rose Noire Droptail sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Rolls-Royce Boat Tail

Dünyanın en pahalı arabaları listemizin 3. üyesi de yine bir Rolls-Royce Coachbuild eseri olan Boat Tail. Rolls-Royce Boat Tail ve İlham Veren Hikayesi yazısından tüm detaylarına ulaşabileceğiniz bu modelden yalnızca 3 adet üretilecek; üretimi tamamlanıp sahiplerine kavuşan ilk 2 versiyonunun fiyatı ise 28 milyon dolar. Peki, Boat Tail’i eşsiz kılan özellikler neler?

Öncelikle modelin isminden de anlaşılacağı üzere Boat Tail, teknelerden esinlenerek tasarlanan bir model ve özellikle ilk versiyonu olan mavi Boat Tail’de Coachbuild departmanının bu konudaki başarısını görmemek mümkün değil. Modeli esas değerli kılan ise yaklaşık 4 yıl süren üretim süreci boyunca renginden döşemelerine, kullanılan malzemelerden işçiliğine kadar tüm detayların müşterilerin arka planları ve araçlarının yansıtmalarını istedikleri tarz doğrultusunda özel olarak tasarlanması.

ilk rolls royce boat tail

Modelin ilk versiyonu deniz tutkunu bir aileye özel tasarlandığı için okyanus mavisi renginin yanı sıra ahşap güverte, ahşap şeritler ve dalga yansımaları gibi detaylara sahip. Ayrıca, aracın geriye doğru eğimi, arkasının sivri hatları ve hacim kaybı, aracın sudan yükselen bir motorlu taşıtı andırmasına neden oluyor. Modelin 2. versiyonu ise inci sektöründe faaliyet gösteren Orta Doğulu bir iş adamına özel tasarlandığı için rengi 4 adet koleksiyonluk istiridye kabuğunun rengini yansıtabilmek için çok katmanlı ve onlarca deneme gerektiren bir süreç sonucunda elde edilmiş. Ayrıca, 2. versiyonda ahşap detaylar yerini pembe altın şeritlere ve süslemelere bırakıyor; öyle ki aracın çatal-bıçak takımı dahi saf pembe altından.

boat tail araba

Bugatti La Voiture Noire

18,9 milyon dolarlık değeri ile 2021 yılına kadar dünyanın en pahalı arabaları listesinde 1 numaralı yerini koruyan La Voiture Noire 2023’te de ilk 5’te! Lüks, hız ve aerodinamik konusunda çığır açan modelden dünyada yalnızca 1 adet var. İlk kez 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan model, sahibine 2021 yılında kavuşsa da bu gizemli sürücünün kim olduğu hâlâ bilinmiyor.

la voiture noire

Bugatti La Voiture Noire’yi dünyanın en pahalı arabaları arasına girecek kadar değerli kılan özelliklerinin başında ise motoru geliyor. 8 litrelik 4 turbolu W16 motora sahip olan model, 1500 hp beygir gücüne ve 1600 nm tork üretimine sahip. 488 km/h hıza ulaşabilen modelin 0-100 km hızlanma süresi ise yalnızca 2,17 saniye. Günümüzde motor gücü ve performans konusunda La Voiture Noire’ye ulaşabilen modeller olsa da modelin lüks detayları ve detaylı el işçiliği düşünüldüğünde, satış fiyatını aşmak zor olacak gibi.

Pagani Zonda HP Barchetta

2018 yılında 17,5 milyon dolara satılan Pagani Zonda HP Barchetta, 2023 yılında da dünyanın en pahalı arabaları arasında olmayı başarıyor ve listemize 5. sıradan giriyor. Model ayrıca lüks ve el işçiliği konusunda oldukça beğenilen Pagani’nin en başarılı tasarımı olarak görülüyor. Küçük bir tekneden esinlenilerek tasarlanan model hem görüntüsü hem de lüks çizgileri ile beğeni toplasa da Pagani Zonda HP Barchetta’dan dünyada yalnızca 3 adet bulunuyor ve sahipleri hâlâ gizemlerini koruyor.

zonda hp barchetta

Modelde Mercedes-AMG tarafından üretilen 6 litrelik çift turbolu V12 motor bulunuyor. 0-100 km hızlanmasını 3,1 saniyede tamamlayan modelin 789 hp beygir gücü ve 850 nm tork üretimi günümüzde pek etkileyici sayılmasa da 6 ileri manuel şanzıman ile bu gücün birleşiminden doğan sürüş keyfini hayal etmek dahi etkileyici.

Dünyanın en pahalı arabaları listesinde 2023’ün son aylarında başı bu 5 model çekiyor. Geçtiğimiz yıllarda hepimizi kendilerine hayran bırakan Rolls-Royce Sweptail, Bugatti Chiron Profilée, Bugatti Centodieci gibi modeller ise çoktan gölgede kaldı. Ancak, bu yarışta Rolls-Royce, Bugatti ve Koenigsegg gibi iddialı markalar olmaya devam ettiği sürece her an taşlar yeniden dizilebilir.

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.