Anasayfa » Araba101 » En Az Yakan Arabalar: 10 Model ve Karşılaştırması

En Az Yakan Arabalar: 10 Model ve Karşılaştırması

30 8 dakika okuma

Yakıt maliyetlerinden tasarruf etmek istiyorsanız veya sadece daha sürdürülebilir bir mobilite seçeneği arıyorsanız, en az yakan arabalar listemiz tam size göre!

Elektrikli ve hibrit modellerin yakıt konusunda yarattıkları devrim yadsınamaz; ancak, sürüş keyfi ya da edinme maliyetleri söz konusu olduğunda benzinli ve dizel araçlardan vazgeçmek pek kolay değil. Peki, dizel ya da benzinli bir araç sahibi olmak yakıt tasarrufu yapamayacağınız anlamına mı geliyor? Tabii ki hayır! Yazımızda hem en az yakan dizel arabaları hem de en az yakan benzinli arabaları ayrı ayrı inceledik ve karşılaştırdık. Hazırsanız, başlayalım; çünkü listemizde oldukça iddialı modeller sizi bekliyor!

En Az Yakan Benzinli Arabalar

Peugeot 208 1.2 Puretech

Peugeot 208, Fransız üretici Peugeot tarafından tanıtılan kompakt bir hatchback modeli. Keskin farları, dinamik gövdesi ve ayırt edici ön ızgarası ile sunduğu şık tasarımının yanı sıra modern ve konforlu kabini, segmentinde dikkat çeken özellikleri arasında. Özellikle şehir ve küçük aile otomobili olarak öne çıkan model; benzinli, dizel ve elektrikli güç aktarma organları ile sunulmakta olsa da benzinli seçeneği 1.2 Puretech yakıt verimliliği ile Peugeot 208’i listemize taşıyor.

benzinli peugeot 208

Şehir içi yakıt tüketimi 4,8 litre olan model, şehir dışında 3,7 litre benzin tüketiyor; karma yakıt tüketimi ise 4,1 litre. Ayrıca maksimum hızı 164 km/h olan Peugeot 208 1.2 Puretech, 75 hp beygir gücü ve 118 nm tork üretimine sahip. Modelin yakıt verimliliğinden sonra dikkat çeken en belirgin özelliği ise kompakt bir hatchback olmasına rağmen sahip olduğu 311 litrelik bagaj hacmi.

Carvak Sertifikalı Peugeot 208 Araçlar

Opel Corsa 1.2 

En az yakan arabalar listemizin 2. benzinli üyesi ise Opel Corsa. Çok yönlü ve pratik bir hatchback olan model, kompakt ama geniş tasarıma ek olarak geniş iç mekan ve konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. Ekonomik benzinli ve dizel seçeneklerin yanı sıra elektrikli bir versiyonla da karşımıza çıkan Corsa, özellikle benzinli seçeneği ile rakiplerinden sıyrılıyor. -Tabii ki hem şehir içi hem de şehir dışı yolculuklarda yakıt cimrisi bir benzinli model arayan sürücüler için.-

opel corsa benzinli

Şehir içi yakıt tüketimi 4,8 litre olan model, şehir dışında 3,6 litre benzin tüketiyor; karma yakıt tüketimi ise 4,1 litre. Ayrıca 75 hp beygir gücü ve 113 nm tork üretimine sahip olan model 174 km/h maksimum hıza ulaşabiliyor. Ancak, Euro NCAP puanı 4 olan modelin bu kadar yüksek hızlarda yeteri kadar güvenli olup olmadığı bir soru işareti.

Carvak Sertifikalı Opel Corsa Araçlar

Citroen C3 1.2 Puretech

Citroen C3, ayırt edici tasarımı ve canlı kişiliğiyle tanınan karizmatik bir hatchback. Kendine has estetiğiyle dikkat çeken C3; çarpıcı bir ön yüz, imza niteliğindeki Airbump® paneller ve göz alıcı renk kombinasyonları ile öne çıksa da söz konusu yakıt verimliliği olduğunda da oldukça iddialı. Benzinli ve dizel motor seçenekleri ile sunulan C3, listemize en az yakan benzinli araçlar arasından giriş yapıyor.

benzinli c3

Şehir içi yakıt tüketimi 4,9 litre olan Citroen C3, şehir dışında 3,8 litre benzin tüketiyor; karma yakıt tüketimi ise 4,2 litre. Maksimum hızı 169 km/h olan model ayrıca, 83 hp beygir gücü ve 118 nm tork üretimine sahip. B segment bir hatchback modeline göre 300 litrelik bagaj hacmi ile standartları karşılasa da söz konusu güvenlik olduğunda rakiplerinin bir adım gerisinde olduğunu söylemek mümkün.

Carvak Sertifikalı 2. El Citroen C3 Araçlar

Peugeot 308 1.2

En az yakan benzinli arabalar listesinin bir diğer Peugeot üyesi ise 1199 cc silindir hacmine sahip olan 308. Benzinli, dizel ve hibrit motor seçenekleriyle sunulan Peugeot 308, performans ve yakıt ekonomisini dengeli bir şekilde bir araya getirmesi ile yakıt cimrisi benzinli modeller arasında en iddialısı. Konforlu sürüşü, çevik yol tutuşu ve kapsamlı güvenlik özellikleri; Peugeot 308’i kompakt bir pakette premium bir sürüş deneyimi arayanlar için mükemmel bir seçim haline getiriyor.

az yakan peugeot 308

Şehir dışı yakıt tüketimi 3,9 litre olan modelin yakıt tüketimi şehir içinde 4.6 litreye kadar çıkıyor. 110 hp beygir gücü ve 205 nm tork üretimi ile sınıfının tatmin edici performansa sahip üyelerinden biri olan Peugeot 308, modern güvenlik donanımları ile Euro NCAP sonucu 5 yıldız olan modellerden biri. Modelin rakipleri arasından hızla sıyrılmasına neden olan bir diğer özelliği ise devasa bagaj kapasitesi. Öyle ki 5 koltukla 420 litre bagaj hacmine sahip olan modelin 2 koltukla sahip olduğu hacim tam 1228 litre.

2. El Peugeot 308 Araçlar

Skoda Kamiq 1.0 TSI

Gözleri SUV arayanlar buraya! En az yakan araba modelleri listemizin ilk SUV üyesi, B segment bir SUV olan Skoda Kamiq. Pratikliği modern tasarım ve ileri teknoloji ile birleştiren Kamiq; benzinli ve dizel motor seçenekleri ile karşımıza çıkarak pürüzsüz ve ekonomik bir sürüş deneyimi sunuyor. Çevik yol tutuşu, kapsamlı güvenlik özellikleri ve geniş bagaj alanı ile Skoda Kamiq, çok yönlü, yakıt cimrisi ve güvenilir bir şehir SUV’u arayanlar için mükemmel bir seçim.

benzinli skoda kamiq

193 km/h maksimum hıza ulaşabilen modelin 110 hp beygir gücü ve 200 nm tork üretimi sınıfı için oldukça tatmin edici. 1.0 TSI benzinli motoru ile karma yakıt tüketimi 4,9 litre, şehir dışı yakıt tüketimi ise 4,4 litre; ancak bu rakam şehir içinde 5,7 litreye kadar yükseliyor. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan modelin modern güvenlik donanımları, yüksek yol tutuşu ve 400 litrelik cömert bagaj hacmi ise özellikle uzun yollarda iyi bir yol arkadaşı olduğunu kanıtlıyor.

2. El Skoda Kamiq Modelleri

En Az Yakan Dizel Arabalar

Opel Corsa 1.5

1.2 benzinli motoru ile en az yakan benzinli araçlar arasında da saydığımız Corsa’nın dizel seçeneği de yakıt verimliliği ile listemizin ilk sırasına yerleşiyor. B segment bir kompakt hatchback olan model, söz konusu güvenlik ve performans olduğunda ortalamanın üzerine çıkamasa da yakıt verimliliğinde rakip tanımıyor.

oepl corsa dizel

Opel Corsa 1.5 dizel aracın şehir dışı ortalama yakıt tüketimi tam 2,9 litre! Yanlış okumadınız, üstelik bu rakam şehir içinde yalnızca 3,7 litre. Tıpkı benzinli kardeşi gibi performanstan da ödün vermeyen modelin maksimum hızı 188 km/h ve 250 nm tork üretimine sahip.

Renault Clio Sport Tourer 1.5 dCi

Gözlerinizin Clio’yu aradığını biliyoruz! Düşük edinme maliyeti sayesinde ülkemizde oldukça yaygın olan modelin en az yakan araba modelleri arasına girmesini sağlayan ise Sport Tourer; yani station wagon versiyonu. Station wagon pratikliğini Clio serisinin şık tasarımıyla birleştiren Clio Sport Tourer; stil, işlevsellik ve konforu bir araya getiren yapısı ile ekonomik mobilite çözümleri arayan aileler için her anlamda oldukça iddialı bir seçenek.

dizel clio

Şehir içi yakıt tüketimi 3,5 litre olan modelin şehir dışı ortalama yakıt tüketimi ise 3,1 litre. Hem şehir içinde hem de şehir dışında oldukça düşük yakıt tüketimine sahip olan Clio Sport Tourer’ın station wagon oluşu da büyük aileler için bir avantaj. Öyle ki bu yakıt cimrisi Clio’nun bagaj hacmi tam 445 litre. Ayrıca, Euro NCAP testlerinden de oldukça tatmin edici sonuçlarla dönen modelin 5 yıldız aldığını ve güvenlikte de kendini ispatladığını belirtmemiz gerek.

Carvak Sertifikalı Renault Clio Araçlar

Ford Focus HB 1.5 EcoBlue

Ford Focus Hatchback, en az yakan araba modelleri arasında olmasının yanı sıra dinamik performansı ve modern tasarımıyla etkileyici bir C segment otomobil. Ayrıca, şık ve aerodinamik gövdesi, dijital gösterge paneli ve ileri teknoloji bilgi-eğlence sistemi ile donatılmış geniş ve modern bir hatchback. Yüksek yol tutuşu, gelişmiş güvenlik özellikleri, yakıt verimliliği ve konforlu sürüşü ile öne çıkan Ford Focus HB; çok yönlü ve güvenilir bir kompakt otomobil arayanlar için mükemmel bir seçenek.

yakıt cimrisi ford focus

Kendi boyut ve motor gücüne sahip rakipleri ile kıyaslandığında ise yakıt verimliliği oldukça etkileyici. Şehir içi ortalama yakıt tüketimi 3,9 litre olan model, şehir dışında ise ortalama 3,2 litre yakıt tüketiyor. 200 km/h hıza ulaşmasının yanı sıra 120 hp beygir gücü ve 300 nm tork üretimi de Focus HB’i hep rakipleri hem de listemizdeki diğer modellerin bir adım önüne taşıyor.

2. El Ford Focus Araçlar

Honda Civic Sedan 1.6 i-DTEC

Ülkemizde oldukça sevilen bir diğer yakıt cimrisi araba modeli de Honda Civic Sedan! Düşük edinme maliyetine rağmen sahip olduğu şık ve sportif profil ile öne çıkan Honda Civic; hem şehir içinde hem de şehir dışında güven veren çeşitli güvenlik özellikleri ve sürücü destek sistemlerine sahip. Modern güvenlik donanımları, tatmin edici performansı ve şık silüeti ile tanıdığımız Honda Civic Sedan, yakıt tüketimi söz konusu olduğunda da liste başı!

honda civic sedan dizel

Şehir içi ortalama yakıt tüketimi 3,5 litre iken şehir dışında bu rakam 3,4 litre. Oldukça dengeli bir yakıt tüketimine sahip olan Civic’i uzun yolculukları seven aileler için iddialı bir seçenek haline getiren diğer özellikleri ise modern güvenlik donanımları, sürücü destek sistemleri ve sahip olduğu 519 litrelik geniş bagaj hacmi!

Carvak Sertikalı Honda Civic Araçlar

Dacia Sandero 1.5 dCi

En az yakan dizel araba modelleri arasındaki SUV ise Dacia Sandero! Uygun fiyatı ve pratikliği ile öne çıkan Sandero, sade ve ekonomik bir sürüş deneyimi arayanlar için sahnede. Sağlam yapısıyla dikkat çeken model, farklı yol koşullarına adaptasyonu, dayanıklılığı ve sürücü konforunu önceliklendiren geniş iç mekanı ile dikkat çekiyor.

dacia sandero dizel

Şehir içi ortalama yakıt tüketimi 3,7 litre olan model, şehir dışında ise 100 km’de ortalama 3,4 litre yakıt tüketiyor. Ayrıca, 164 km/h hıza ulaşabilen model 75 hp beygir gücü ve 200 nm tork üretimine sahip. Geniş iç mekanın yansıması ise tabii ki küçülen bagaj hacmi: Öyle ki 320 litre bagaj hacmi ile Sandero segmentindeki SUV modellerinin oldukça gerisinde.

2. El Dacia Sandero Araçlar

İşte karşınızda, en az yakan araba modellerinin kısa bir incelemesi! Kompakt hatchback’lerden SUV’lara ya da şık sedanlara kadar, bu araçlar yakıttan tasarruf etmenin tarz veya performanstan ödün vermek anlamına gelmediğini kanıtlıyor. Verimlilik, stil, performans ve güvenliğin yanı sıra daha yeşil yollar, daha konforlu sürüşler ve cebinizde daha fazla para… Eğer hayaliniz buysa bu yakıt cimrisi modelleri not etmeyi unutmayın!

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.