Anasayfa » Araba101 » En Ucuz Elektrikli Araba Modelleri ve Özellikleri

En Ucuz Elektrikli Araba Modelleri ve Özellikleri

132 8 dakika okuma

Elektrikli araçların hızla popülerlik kazandığı günümüzde birçok insan hâlâ elektrikli araçları yüksek fiyat etiketleri ve lüks markalarla ilişkilendirse de Türkiye’de satılan birçok ucuz elektrikli araba modeli mevcut. Segmentlerindeki benzinli ya da dizel modellerle benzer hatta bazen daha uygun fiyat etiketlerine sahip olan bu modelleri sizler için derledik; bütçenizi zorlamadan daha verimli ve ekonomik bir sürüş deneyimi elde etmek için ihtiyacınız olan reçete çoktan hazır. Eğer hazırsanız, elektrikli mobilite dünyasının uygun fiyatlı ama verimli modellerine hızlıca göz atalım ve teknik özelliklerini karşılaştıralım. İşte karşınızda en ucuz elektrikli arabalar! Türkiye’de Satılan Tüm Elektrikli Arabalar‘a da göz atmayı unutmayın.

Türkiye’de Satılan En Ucuz Elektrikli Arabalar

Listemizde 8 farklı modele yer verdik; ancak, bu modellerden daha uygun fiyatlara satılan elektrikli scooter kategorisindeki araçları liste dışı bıraktık. Listemizdeki her bir uygun fiyatlı elektrikli araba modelinin şehir içi ve şehir dışı kullanım için uygunluğu, güvenlik derecelendirmesi ve karşılaştırmaları, elektrikli mobilite dünyasının kapılarını ilk kez aralayacak sürücülere rehberlik etmek için hazır!

Yudo 3

Türkiye’de satılan en ucuz elektrikli arabalardan biri, kompakt bir elektrikli SUV olan Yudo 3. Şehir içi kullanım odağı ile tasarlanan Yudo 3, modern ve şık tasarımının yanı sıra sürüş deneyimini geliştiren ileri teknoloji ve güvenlik donanımları ile de öne çıkıyor. 41,7 kWh’lık bataryası sayesinde tek bir şarjla 415 kilometrelik menzil sunan model, fiyatının çok ötesinde bir menzile sahip olması ile de özellikle günlük kullanımda pratikliğini gözler önüne seriyor.

en ucuz elektrikli araç yudo 3

Söz konusu performans olduğunda da Yudo 3, şehir içi kullanım için oldukça verimli bir SUV olduğunu gösteriyor. 95 hp beygir gücü ve 165 nm tork üretimine sahip olan modelin maksimum hızı ise 130 km/h. Ancak, şehirler arası yolculuklarda Yudo 3’ün güvenilirliği bir soru işareti. Uzun menziline rağmen hem teknik verileri hem de standardın altında kalan güvenlik donanımı ile Yudo 3, uzun yolculuklar için aradığınız yol arkadaşı olmayabilir.

  • Batarya Kapasitesi: 41,7 kWh
  • Menzil: 415 km
  • Azami Hız: 130 km/h
  • Azami Güç: 70 kW
  • Tork: 165 Nm

Dacia Spring

En ucuz elektrikli araba modellerinden biri olan Dacia Spring de şehir içi mobilite çözümü odağı ile geliştirilen ve uzun yolculuklarda soru işaretlerine neden olan bir model. Bunun ardında ise yetersiz menzil ve güvenlik donanımları yatıyor. 26,8 kWh’lık bir bataryaya sahip olan Dacia Spring’in menzili 220 km. Ancak, Eco Mod ile şehir içinde bu rakamın 310 km’ye kadar çıkması mümkün; tabii ki bu modun maksimum hızı 100 km/h ile sınırlaması gibi bir takım can sıkıcı sınırlandırmaları da yok değil.

elektrikli spring

Dacia Spring’in özellikle şehirler arası kullanımda soru işaretlerine neden olmasının bir diğer nedeni ise güvenlik! Uluslararası geçerliliği olan hiçbir test ile güvenliği sınanmamış olan Yudo 3’ün aksine Dacia Spring, 2021 yılında Euro NCAP testlerine girdi. Yetişkin yolcu güvenliği değeri %49, çocuk yolcu güvenliği değeri ise %56 olan model, 1 yıldız aldı. Bu nedenle, günlük kullanım için uygun fiyatlı bir elektrikli araç arıyorsanız Dacia Spring listenizde olsa dahi daha verimli ve güvenli seçenekleri de değerlendirmenizi tavsiye ederiz.

  • Batarya Kapasitesi: 26,8 kWh
  • Menzil: 220-310 km
  • Azami Hız: 125 km/h
  • Azami Güç: 48kW
  • Tork: 125 nm

Leapmotor T03

Çinli otomobil üreticisi Leapmotor’un ülkemizde satılan elektrikli şehir otomobili T03, pratik, verimli ve oldukça çevik bir yol arkadaşı. 41 kWh batarya ile donatılan modelin sunduğu 417 km’lik menzil, şehir içi kullanım için son derece tatmin edici. Ayrıca, 107 hp beygir gücü ve 158 nm tork üretimine sahip olan T03, 130 km/h hıza ulaşabiliyor ve 0-100 km hızlanmasını 12 saniyede tamamlıyor. Günlük kullanım için tatmin edici olan performansının yanı sıra Leapmotor T03’ün şehir sokaklarında sunduğu birçok başka avantaj da mevcut.

leapmotor t03

Kısa dönüş yarıçapı, high plus araç stabilite sistemi ve park asistanı gibi donanımları ve yüksek manevra kabiliyeti T03’ü dar şehir sokaklarında ve trafikte iddialı bir seçenek haline getiriyor. Ayrıca, listemizdeki modeller arasında en fazla kişiselleştirme opsiyonuna sahip olan model de Leapmotor T03. Eğer hem uygun fiyatlı, pratik ve verimli bir yol arkadaşı arıyor hem de stil ve şıklıktan ödün vermek istemiyorsanız Leapmotor T03 aradığınız araç olabilir.

  • Batarya Kapasitesi: 41 kWh
  • Menzil: 417 km
  • Azami Hız: 130 km/h
  • Azami Güç: 80 kW
  • Tork: 158 nm

Citroen e-C4

Citroen e-C4, konfor, stil ve verimliliği bir araya getiren çok yönlü bir elektrikli hatchback; üstelik Türkiye’de satılan en ucuz elektrikli araba modelleri arasında. İki farklı batarya seçeneği ile sunulan model; 50 kWh batarya seçeneği ile 468, 54 kWh batarya seçeneği ile ise 560 km menzile sahip. Hem şehir içi sürüşler hem de uzun yolculuklar için tatmin edici olan menzilinin yanı sıra teknik verileri ile de rakiplerinden sıyrılıyor. 150 km/h hıza ulaşabilen model, 0-100 km hızlanmasını 10 saniyede tamamlıyor.

elektrikli ec4 fiyat

Citroen e-C4’ü diğer ucuz elektrikli araba modellerinden ayıran en önemli özelliği ise şüphesiz ki gelişmiş teknoloji ve güvenlik sistemleri. Standartta sunduğu donanımlar ile rakiplerinden hızla sıyrılan model, kaliteli malzemeler, modern bilgi-eğlence sistemi ve ergonomik dokunuşlar ile geniş ve konforlu bir kabin de sunuyor. Kısacası, pratik ve şık bir elektrikli araç olarak e-C4, konfordan veya performanstan ödün vermeden çevre dostu bir seçenek arayan sürücülere hitap etmeyi başarıyor.

  • Batarya Kapasitesi: 50 kWh / 54 kWh
  • Menzil: 468 km / 560 km
  • Azami Hız: 150 km/h
  • Azami Güç: 100 kW / 115 kW
  • Tork: 260 nm

Citroen e-C4X

Türkiye’de satılan en ucuz elektrikli arabalar arasındaki bir diğer Citroen ise, sedanın zarafetini SUV pratikliği ile birleştiren Citroen e-C4X. Kendine has tasarımı, şık silüeti ve modern görünümü ile e-C4X, fiyatının çok ötesinde bir şıklık ve stil sunuyor. Sofistike görünümünü iç mekanda da sürdüren model, yüksek kaliteli malzemeler ve geniş baş-diz mesafesi ile konforlu yolculuklar vadediyor. Peki ya teknik veriler?

citroen ec4x

e-C4X de 2 farklı motor opsiyonuna sahip. 100 kW motor ile 360 km menzil sunan model, 115 kW motor ile 417 km menzile sahip. Üstelik, şehir içinde bu rakamlar 461 km ve 565 km’ye kadar yükseliyor. Ayrıca, 136 beygir gücü üreten bir elektrik motoruyla çalışan e-C4X, pürüzsüz ve verimli bir sürüş deneyimi de sunuyor. Rakiplerinden hızla ayrılmasına neden olan en ayırt edici özelliği ise 510 litrelik geniş bagaj hacmi. Çok yönlü ve şık bir elektrikli araç olarak e-C4X, tarzdan veya işlevsellikten ödün vermeden uygun fiyatlı bir seçenek arayanlara mobiliteden fazlasını sunuyor.

  • Menzil: 461 km / 565 km
  • Azami Hız: 150 km/h
  • Azami Güç: 100 kW / 115 kW
  • Tork: 260 nm

Opel Corsa-e

Opel Corsa’nın elektrikli kardeşi Corsa-e de ulaşılabilir fiyatlarla karşımıza çıkan elektrikli otomobiller arasında. Sade ve modern tasarımı ile oldukça beğenilen Corsa-e söz konusu konfor olduğunda premium bir deneyim sunuyor. Ulaşılabilir fiyatına rağmen birçok ileri teknoloji güvenlik ve sürücü destek sistemine sahip olan model, üst araç sınıflarında görmeye alışkın olduğumuz birçok detayı da barındırıyor. Premium aydınlatma, direksiyon ısıtma, panoramik cam tavan gibi seçenekler Corsa-e’nin rakiplerinden hızla sıyrılmasına neden oluyor. Üstelik söz konusu performans olduğunda da oldukça iddialı!

elektrikli opel corsa

50 kWh kapasiteli bir bataryaya sahip olan Corsa-e, 354 km menzile sahip. Ancak şehir içinde Eco Mod ile bu rakam 492 km’ye kadar yükseliyor ve sınıfının standartlarının üzerine çıkıyor. 136 hp beygir gücü ve 260 nm tork üretimine sahip olmanın yanı sıra 150 km/h hıza ulaşabiliyor ve 0-100 km hızlanmasını 8 saniyede tamamlayarak sınıfının en çevik üyelerinden biri olduğunu kanıtlıyor. 

  • Batarya Kapasitesi: 50 kWh
  • Menzil: 354 km
  • Azami Hız: 150 km/h
  • Azami Güç: 100 kW 
  • Tork: 260 nm

Peugeot e-208

Peugeot 208’in elektrikli versiyonu olan e-208, tasarım ve şıklıkta 208 imzalarını taşımaya devam ediyor. Markanın imzası haline gelen 3 pençe ışık tasarımı e-208’de de karşımıza çıkıyor ve keskin hatlar ve aslan silüeti ile birleşerek oldukça çarpıcı bir hatchback yaratıyor.

peugeot e208

50 kWh batarya kapasitesine sahip olan model, şehir içinde 498 km’ye varan bir menzil sunuyor. Ayrıca, 136 hp beygir gücü ve 260 nm tork üretimine sahip. Çeşitli sürüş modları sayesinde hem verimlilik hem de performans öncelikli sürüşü mümkün kılan e-208, Sport Mod ile 150 km/h hıza ulaşabiliyor ve 0-100 km hızlanmasını 9 saniyede tamamlıyor. Teknik özellikleri şehir içi kullanımda e-208’in standart üstü bir deneyim sunduğunu gösterse de hem performans hem de konfor göz önüne alındığında uzun yolculuklarda rakiplerinin bir adım gerisinde olduğu bir gerçek.

  • Batarya Kapasitesi: 50 kWh
  • Menzil: 498 km’ye varan
  • Azami Hız: 150 km/h (Sport Mod ile)
  • Azami Güç: 100 kW 
  • Tork: 260 nm

MG4

Ülkemizde nispeten yeni bir marka olmasına rağmen EV sınıfında oldukça tanınan ve sevilen MG’nin elektrikli hatchback modeli MG4 de en ucuz elektrikli araçlar arasında. Çok yönlü ve modern bir model olan MG4; özellikle güvenlik söz konusu olduğunda bir adım öne çıkıyor. Euro NCAP testlerinden 5 yıldız alan model; gelişmiş teknoloji ile donatılan kapsamlı güvenlik donanımlarına da sahip. Konfor ve güvenliğin önceliklendirildiği MG4, hem şehir içi hem de şehirler arası yolculuklar için son derece iddialı bir seçenek. Üstelik performans konusunda da oldukça tatmin edici.

mg4

Comfort ve Luxury olmak üzere 2 farklı versiyona sahip olan model, Comfort versiyonda 51 kWh, Luxury versiyonda ise 64 kWh batarya ile donatılıyor. Menzili ise 350 km ve 435 km; şehir içinde ise bu rakamlar 577 km’ye kadar çıkarak segment standartlarını aşıyor. Ayrıca, 150 kW motor gücü ve 250 nm tork üretimine sahip ve 0-100 km hızlanmasını 7,9 saniyede tamamlıyor. Normal, Eco, Sport, Snow ve Custom sürüş modları ise MG4’ün farklı çevre ve yol koşullarına adaptasyonunu artırarak iyi bir yol arkadaşı olmasını sağlıyor.

  • Batarya Kapasitesi: 51 kWh / 64 kWh
  • Menzil: 577 km’ye varan
  • Azami Hız: 160 km/h
  • Azami Güç: 150 kW 
  • Tork: 250 nm

Uygun fiyatlı elektrikli araba modellerinin fiyat etiketlerine rağmen sundukları tatmin edici performans ve donanımlar, sizi şaşırttı mı? Listemizden de anlaşılacağı üzere elektrikli araç modellerinin her geçen gün artması ve uygulanan düşük vergiler sayesinde, elektrikli arabalar da artık daha erişilebilir hale gelmiş durumda. Listemizdeki her bir model, elektrikli mobilite dünyasının kapılarını aralamak için iyi birer başlangıç olabilir.

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.