Anasayfa » Uncategorized » Araba Çizikleri Nasıl Giderilir?

Araba Çizikleri Nasıl Giderilir?

72 3 dakika okuma

Araç yüzeyindeki çizikler, ağaç dallarının sürtünmesi, kötü hava koşulları ve aracı bir yere sürtme gibi daha birçok farklı sebepten dolayı gerçekleşebilir. Araçtaki çiziklere zamanında müdahale edilmezse paslanmaya veya çiziklerin daha fazla genişlemesine neden olabilir. Neyse ki doğru araçlar ve tekniklerle, küçük çizikleri kendiniz onarabilirsiniz. Bu kapsamlı rehberde araba çizikleri nasıl giderilir, arabanın değerini korumak için gereken adımlar nelerdir gibi merak edilen soruların cevabını ele alacağız. Keyifli okumalar.

Araba Çizikleri Nasıl Giderilir?

Aracınızda çizik oluşmaması için ilk olarak; aracınızı dar bölgelere, park yeri olmayan bölgelere, ağaç dallarını sık olduğu yerlere park etmemeniz gerekir. Bunların yanı sıra aracınızı dar sokaklarda kullanırken sürtünmeye bağlı oluşabilecek çizikleri önlemek için daha dikkatli kullanmanız gerekebilir. Ancak onarım sürecine geçmeden önce araba çiziklerinin farklı türlerini anlamak önemlidir. 

Vernik Çizikleri: En yaygın ve en hafif olan çizik türüdür. Bu çizikler sadece üst vernik katmanını etkiler.

Astar Çizikleri: Daha derine giderler ve vernik tabakasının altındaki astar katmanına ulaşırlar.

Boya Çizikleri: En ciddi olan çizik türüdür. Bu çizikler boyanın altına kadar iner ve metal gövdeyi açığa çıkarır.

Araba çizikleri için ne yapılmalı sorusuna gelecek olursak, arabanızdaki çizikleri etkili bir şekilde gidermek için aşağıdaki adımları izleyin:

1. Arabanızı Yıkayın ve Kurulayın

Öncelikle kir, döküntü ve kirleticileri temizlemek için arabanızı iyice yıkamanız gerekir. Yıkama işlemi sırasında araba yıkama sabunu ve su kullanın. Ardından mikrofiber bir bezle tamamen kurulayın. Bu adım, yüzeyde bulunan partiküllerin onarım işlemi sırasında çizikler oluşturmasını önleyecektir.

Araba Yıkama

2. Çizik Derinliğini Belirleyin

Çizik derinliğini belirlemek için tırnağınızı çizik üzerinde gezdirebilirsiniz. Eğer tırnağınız takılıyorsa, çizik vernikten daha derin olabilir. Daha derin çizikler için rötuş boyası gibi ek adımlar gerekebilir. Eğer çizikler çok derin değilse araba çizikleri için kalem kullanılabilir. Bu işlem sayesinde kısa bir süre içerisinde aracınızın yüzeyindeki çizikleri giderebilirsiniz. Bu noktada çizim kaleminin aracın rengiyle aynı olması ve kullanırken çiziğin dışına taşmamış olması çok önemlidir.

3. Çizik Giderici Ürünlerin Kullanımı

Vernik Çizikleri İçin: Mikrofiber bir havlu kullanarak, pasta cilayı az miktarda çizik bölgesine uygulayın. Pasta cilayı dairesel hareketlerle, orta şiddette bir basınçla ovalayın. Ardından pasta cilayı temiz bir havluyla silin ve çizikleri inceleyin. Gerekirse işlemi tekrarlayın.

Astar ve Boya Çizikleri İçin: Zımpara kullanarak çiziği zımparalayın, ancak sert hareketlerden kaçının. Çizik, astar veya metale kadar inmişse, ince katmanlar halinde rötuş astarı ve boyası uygulayın. Her katın tamamen kurumasını bekleyin. Boya kuruduktan sonra ise yeni boyayı mevcut yüzeyle birleştirin. Araba çiziklerini giderme süreci doğru yöntemler ve işlemler gerektirir. İşlemi kendinizin yapmasında elbette bazı riskler vardır, bu yüzden aracınızın ihtiyacı olan tüm işlemleri uzmanına danışın. Carvak Boya ve Onarım hizmeti sizleri bekliyor.

Araba Cam Çizikleri Nasıl Giderilir?

Araba camındaki çizikler, camın bütünlüğünün yanı sıra can güvenliğini de tehlikeye atabilir. Bu noktada çiziğin türünü öğrenmek çok önemlidir. Bu çizikler, yüzeydeki küçük çiziklerden derin oyuklara kadar değişebilir. Yüzeydeki çizikler camın sadece dış tabakasını etkilerken, derin çizikler yapısal bütünlüğü tehlikeye atabilir. Araba camındaki hafif çizikleri gidermek için bazı yöntemler şunlardır:

Araba Çizik Onarımı

Diş Macunu Yöntemi

Araba çizikleri diş macunu yöntemi, sürücülerin en çok merak ettiği yöntemlerden biridir. Jel olmayan, partiküllü veya karbonatlı bir diş macunu alın. Diş macununu, yumuşak nemli bir bez kullanarak dairesel hareketlerle çizik bölgesine sürün. Birkaç dakika ovalayın, ardından fazla diş macunu kalıntısını temiz bir bezle silin.

Karbonat Yöntemi

Karbonatı yoğun bir kıvam alacak şekilde suyla karıştırın. Oluşturduğunuz karışımı çizik bölgesine uygulayın. Yumuşak bir bez yardımıyla dairesel hareketlerle ovalayın ve karışımı iyice yedirin. Ardından camı su yardımıyla durulayın ve iyice kurulayın.

Tırnak Cilası Yöntemi

Çizik üzerine bir miktar tırnak cilası sürün ve yaklaşık 1 saat boyunca bekletin. Kuruyan cilayı çıkartmak için pamuğa biraz aseton dökün ve bölgeyi ovalayın. Ardından nemli bir bez yardımıyla camı iyice silerek cila kalıntısını temizleyin.

Arabanızı Carvak’ta satın, ödemenizi aynı gün alın.
Farklılığın ve yaratıcılığın adresi ikinci el modifiyeli arabalar hakkında kapsamlı bir rehber arıyorsanız, yazımızı mutlaka inceleyin.

önce CARVAK’a sor
Kategori: Uncategorized

Benzer İçerikler

Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.