Anasayfa » Araba101 » En İyi Pikap Arabalar ve İncelemeleri

En İyi Pikap Arabalar ve İncelemeleri

10 8 dakika okuma

Eğer hem güçlü hem de her türlü koşul ve arazide yanınızda olacak çok yönlü bir araç arıyorsanız, pikaplar sizin için mükemmel bir tercih olabilir. Şehir sokaklarında atılan turlar ve zorlu arazilerde çıkılan maceralar… Pikap modelleri, her iki dünyayı da bir araya getiriyor ve asfaltta konfor, arazide ise güç için birbirleriyle yarışıyor. Bu nedenle, bu yazımızda, sizler için bu yarışın en iddialı modellerini belirledik ve her birini hem şehir içi/ asfalt hem de arazi kabiliyetlerine göre değerlendirdik. Hazırsanız, her geçen gün popülaritesi artan ve dünyanın en çok satan arabaları listesinde kendilerine yer bulan bu iddialı modelleri birlikte keşfedelim!

Dilerseniz Pick-up Nedir, Artı ve Eksileri Nelerdir? yazımıza da göz atabilirsiniz.

En İyi Pikap Arabalar

  • Ford Ranger
  • Toyota Hilux
  • Mitsubishi L200
  • Volkswagen Amarok
  • Nissan Navara
  • Isuzu D-Max

Ford Ranger

En iyi pikap arabaları arıyorsanız, liste başına mutlaka Ford Ranger’ı yazmalısınız. Pratiklik, stil ve gücün mükemmel bir birleşimini sunan bu popüler model, sadık bir fan kitlesi oluşturdu bile. Güçlü tasarımıyla dikkat çeken model; cesur ön ızgarası, heybetli gövde hatları ve geniş iç mekanı ile oldukça beğeniliyor. Eğer siz de sert bir pikap silüetinin zarif ve konforlu bir iç mekanla harmanlanması rüyasına kapılanlardansanız, Ford Ranger aradığınız araç olabilir.

ford ranger özellikleri

Öncelikle belirtmek isteriz ki Ranger’ın kaputunun altında, etkileyici performansları ile öne çıkan 2 farklı motor yatıyor: 2.0 litre EcoBlue ve 3.0 litre Lion V6. 2 litrelik 4 silindirli, turbo şarjlı EcoBlue motor, 205 hp’ye varan beygir gücü ve 500 nm’ye varan tork üretimi sunuyor. Ayrıca, 100 km’de 8,8 litre yakıt tüketerek segmentindeki yakıt verimliliği yüksek modeller arasında da kendine yer buluyor. 6 ileri manuel, 6 ileri otomatik ve 10 ileri otomatik şanzıman seçenekleri de sunan model, özellikle 10 ileri otomatik şanzıman ile hem şehirde hem de zorlu arazi koşullarında sürüş dinamiklerini ciddi ölçüde artırıyor. 3.0 litrelik 6 silindirli Lion motor ise 240 hp beygir gücü ve 600 nm tork üretimi ile güç ve performans konusunda sınır tanımıyor; üstelik bu güçlü motoru 10 ileri otomatik şanzıman ile de birleştiriyor. Gelişmiş süspansiyon sistemi ve iyi ayarlanmış şasi ile de öne çıkan Ranger, konforlu bir sürüş sunmanın yanı sıra mükemmel bir yol tutuşu da sağlıyor ve hem şehir içi hem de arazi kullanımında iddiasını koruyabiliyor.

ranger pikap

İster şehir içinde olun ister arazide, Ford Ranger için her koşul geçilebilir. Etkileyici motor seçenekleri, gelişmiş 4×4 yetenekleri ve arazi yardım sistemleri ile Ranger, birçok farklı ihtiyaç ve sürüş koşuluna cevap verebiliyor. Şehir yollarında Ranger, pikap arabalar arasında kompakt boyutlarıyla dikkat çekiyor ve dar sokaklarda ya da yoğun trafikte kolaylıkla manevra yapma imkanı sunuyor. Hassas süspansiyon sistemi ve gelişmiş şanzımanı sayesinde, hem sürüş hem de yolculuk konforu yüksek olan model, yakıt ekonomisi ile de şehir sokaklarında avantaj sağlıyor.

ranger off-roaf

Off-road yetenekleri söz konusu olduğunda da Ranger iddiasını sürdürüyor ve 235 mm yerden yüksekliği ve 800 mm’lik sudan geçme kapasitesi ile engebeli arazilerin üstesinden kolaylıkla gelebileceğini gösteriyor. Ayrıca, yeni Ranger’ın gelişmiş yeni e-4WD sistemi, hem ön hem de arka akslara gönderilen torku otomatik olarak değiştirmek için çeşitli sensörlerden gelen verileri takip ederek eş zamanlı tepki veriyor. Ve tabii ki sürücülerin çeşitli sürüş modları arasından seçim yapmasına olanak vererek farklı arazi koşullarında hakimiyeti de artırıyor.

Carvak Sertifikalı Pikap Modelleri’ni İncele!

carvak pikap

Toyota Hilux

Dünyanın birçok yerinde en çok satan pikap ünvanına sahip olan Hilux, her geçen gün popülaritesini artırıyor ve pikap arabalar arasında bir Amerikan klasiği olan Ford modelleri ile yarışabilen ilk pikap araç oluyor. Peki, Hilux’un bu kadar popüler olmasının ve sevilmesinin nedeni ne? Öncelikle belirtmek isteriz ki Hilux, dayanıklılık ve güvenilirliği ile biliniyor ve hem güç hem de konfor konusunda pick-up gövde tipinin sınırlarını zorluyor. Kaslı görüntüsü ve sade tasarımının ardında konforlu ve kaliteli bir iç mekan saklayan Hilux, farklı sürüş ihtiyaçlarına cevap verebilen nadir pikap arabalardan da biri.

toyota hilux özellikleri

Toyota Hilux’un kaputunun altında 4 silindirli, sıralı tip 2.4 dizel motor yatıyor ve 150 hp beygir gücü ve 400 nm tork üretiyor. Maksimum 170 km/h hıza çıkabiliyor ve 0-100 km hızlanmasını 9,2 saniyede tamamlıyor. 6 ileri otomatik şanzıman ile eşleştirilen motoru, sürüş dinamiklerini artırarak hem şehir içi hem de off-road koşullarında performansı yükseltiyor. Modelin bir diğer öne çıkan özelliği ise gelişmiş süspansiyon sistemi. Hilux bu sayede, sürüş konforunu artırırken yük taşıma kapasitesi ve çekme gücünde de sınır tanımıyor ve aktif Elektronik Çekiş Kontrol Sistemi ve arka diferansiyel kilidi ile dağları yerinden oynatacak bir güç sergiliyor. Öyle ki model, 3.5 tona kadar çekme kapasitesi ve yaklaşık 1 tonluk taşıma kapasitesi sunabiliyor.

hilux asfaltta

Şehir içi kullanımda Toyota Hilux, geniş kabini ve iyi tasarlanmış iç mekanıyla rahat bir sürüş deneyimi sunuyor. Çift kabinli Invincible versiyonu, benzersiz konfor sunan siyah deri koltukları, kapı içlerinde bulunan şık ambiyans aydınlatmaları, ısıtmalı ön koltukları ve ısıtmalı direksiyonu ile hem ergonomik hem de lüks bir deneyime sahip. Ayrıca, Akıllı Trafik İşareti Algılama Sistemi, Şerit Takip Sistemi ve Yaya ve Bisikletli Algılama Özellikli Ön Çarpışma Önleyici Sistem gibi şehir içi sürüş destekleri de Hilux’da standartta geliyor. Tabii ki söz konusu manevra kabiliyeti olduğunda, hem geniş dönme çapı hem de ağır gövdesi Hilux’a dezavantaj sağlıyor; ancak, şehir içinde pikap arabalar kullanmak isteyenler için yine de en iddialı seçeneklerden biri.

hilux teknik veriler

Peki ya arazi yetenekleri? Zorlu arazi koşullarına da mükemmel bir şekilde uyum sağlayan Hilux; dayanıklı yapısı, yüksek yerden yüksekliği, gelişmiş dört çeker sistemi ve off-road süspansiyonu ile dikkat çekiyor. Farklı arazi tiplerine hızla adapte olmasını ve engebeli arazilerde güvenle ilerlemesini sağlayan arazi kontrol sistemi, arazi sürüş keyfi ve güvenliğinde tatmin edici bir artış sağlıyor. Kısacası, hem ticari hem de bireysel kullanıcılar için zorlu koşullarda mükemmel bir performans sunan Hilux, her türlü maceraya hazır bir pikap.

Mitsubishi L200

En popüler pikap arabalar listelerinin gediklisi olan L200 de tercih edebileceğiniz en iyi pikap modelleri arasında. Renkli silüeti ve net çizgileri ile dikkat çeken model, güçlü bir duruş sergileyerek, dikkatleri üzerinde topluyor. Bu pratik ve agresif görünümün ardında ise konfor konusunda segment standartlarını zorlayan bir kabin bizi bekliyor. Öyle ki model, sınıfının en geniş baş-diz mesafesine sahip olmanın yanı sıra ses yalıtımı sağlayan ve titreşim azaltan kaplamaları ile de daha sessiz ve konforlu bir yolculuk sunuyor.

l200 performans

Tamamen alüminyum alaşımlı motor blokları ve hassas Common-rail direkt püskürtme sistemine sahip olan 2,2 litrelik turbo dizel motoru; yüksek yakıt ekonomisi, düşük CO2 emisyonu ve yüksek güç ve tork sunarak beğeni topluyor. 150 hp beygir gücü ve 400 nm tork sunan L200, 174 km/h hıza ulaşabiliyor. Ayrıca, 6MT şanzımanın yanı sıra 6AT spor modlu şanzıman seçeneği de sunuyor. Optimize edilmiş üst vites oranları sayesinde yakıttan daha fazla tasarruf edilebiliyor ve yüksek hızlarda bile motor son derece sessiz çalışıyor. Ayrıca L200, 100 km’de 7,5 litre yakıt tüketimi ile pikap arabalar arasında çıtayı bir hayli yükseltiyor.

l200 teknik özellikleri

Sürücülerin farklı sürüş modları arasında geçiş yapmasına olanak tanıyan L200, engebeli yollarda 4HLc modu ile merkezi diferansiyeli kilitliyor veya tırmanışlarda, çamurlu ve karlı yollarda 4LLc modu ile zorlu koşulları alt etmenizi kolaylaştırıyor. Ayrıca, normal yol koşullarında tercih edebileceğiniz 2H modu, sürüş konforunu artırırken, kaygan yollarda avantaj sağlayan 4H modu, yağmurlu havalarda dahi asfaltta yol tutuşu ve güvenliği artırıyor. Güçlü süspansiyon, kıvrılmış yayları olan çift süspansiyon kolunu, önde bir denge çubuğuna ile harmanlayan Mitsubishi L200, aracın içindeki herkes için yolculukları konforlu ve pürüzsüz kılmayı hedefliyor.

Volkswagen Amarok

Premium sınıf bir pikap olarak tasarlanan Amarok, şıklık ve gücü tek potada eriten iddialı pikap arabaların başında geliyor. Karizmatık tasarımı ve off-road perfomansıyla çok yönlülüğünü ortaya koyan model; Amarok Aventura’nın zarafetinden Amarok PanAmericana’nın sağlamlığına kadar Amarok’un beş donanımının her birinde farklı özellikler ile karşımıza çıkıyor. Ayrıca, 2024 yılında da “Uluslararası Pick-up Ödülleri”nde “Yılın Pick-Up’ı” ödülünün 3. kez sahibi. İç kabininde de Volkswagen’in yüksek kaliteli malzeme ve işçiliği kendini gösteriyor ve konforlu ve geniş yaşam alanı ile beğeni topluyor. Hem iş hem de gündelik kullanım için ideal bir araç olan Amarok; şık tasarım, lüks çizgiler ve gücü bir arada isteyen sürücüler için ideal seçenek.

vw amarok pikap

Güçlü motor seçenekleri ile nam salan Amarok, 2.0 ve 3.0 motorları ile sınırları zorluyor ve güçlü motor, pürüzsüz şanzıman ve gelişmiş süspansiyon sistemlerini kombine ederek sürüş deneyimini üst düzeye çıkarıyor. 2 litrelik motoru ile 205 hp beygir gücü ve 500 nm tork üretimi sunarken, 3 litrelik 6 silindirli motor seçeneği ile 240 hp beygir gücü ve 600 nm torka sahip. 8 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilen bu güçlü motorlar, yüksek performansın yanı sıra akıcı ve güçlü bir sürüş deneyimi de sunuyor. Ayrıca, şanzımanın arkasında yer alan 4MOTION sistemi, planet dişli grubunun kullanıldığı entegre bir arazi redüksiyona sahip ve torku otomatik olarak ön ve arka tekerleklere dağıtarak zorlu arazi koşullarına meydan okuyor.

amarok performans

Peki ya sürüş destekleri? Öncelikle belirtmek isteriz ki Amarok, çeşitli sürüş modlarının yanı sıra 25’in üstünde sürücü asistan sistemine de sahip ve özellikle şehir içi sürüşlerdeki başarısını, bu sürüş destek sistemlerine borçlu. Bu sayede model, arazide olduğu kadar asfaltta da iddialı pikap arabalar arasında başı çekiyor. Dar alanlarda manevra kabiliyetini artıran tam otomatik park asistanı Park Assist Plus, 360 derecelik Çevresel Görüş Sistemi ve Şerit Takip Asistanı gibi sürüş destekleri, dar şehir sokakları ve kalabalık yollarda da bir pikap ile seyahat etmeyi mümkün ve keyifli kılıyor. Kısacası Amarok, çok yönlü sürüş deneyimi ile en iyi pikap modelleri listesinin olmazsa olmazlarından.

Nissan Navara

Listemizin en iddialı pikap modellerinden biri de şüphesiz ki Navara. Şık, dayanıklı ve modern bir yol arkadaşı olan Navara, dinamik hatları ve cesur ön ızgarasıyla göz alıcı bir görünüm sunuyor. Listemizin diğer üyeleri kadar popüler olmasa dahi hem günlük kullanım hem de uzun yolculuklar için ideal bir pikap modeli arayan sürücü listelerinin olmazsa olmazlarından biri. 

navara pikap

2,3 litrelik 2 farklı dizel motor seçeneğine sahip olan Navara hem 6 ileri M/T hem de 7 ileri M/T şanzıman seçenekleri sunuyor. Bu motorlar, tatmin edici birer performans sunarken yakıt verimliliğini de göz önünde bulunduruyor. Öyle ki model, 190 hp’ye varan beygir gücü ve 450 nm tork üretiminin yanı sıra 100 km’de yalnızca 7 litre yakıt tüketiyor. Ayrıca, gelişmiş süspansiyon sistemi ve sağlam şasi, sürüş konforunu artırırken yük taşıma kapasitesi ve çekme gücünü de yükseltiyor. 1,1 ton taşıma kapasitesi ve 3,5 ton çekme kapasitesi ile Navara, segment liderleri ile yarışıyor. Arazi kabiliyeti de yüksek olan model, gelişmiş dört tekerlekten çekiş sistemi, yüksek yerden yükseklik ve dayanıklı yapısı sayesinde kayalık ve çamurlu arazilerde güvenle ilerleyebilir. Kısacası Navara, hem arazi maceralarınız hem de uzun asfalt seyahatleriniz için tercih edebileceğiniz iddialı pikap modellerinden biri.

Isuzu D-Max

Isuzu D-Max, dayanıklılığı ve güvenilirliğiyle bilinen pikap arabalar arasında başı çekmesine rağmen söz konusu farklı yol koşulları ve şehir içi kullanım olduğunda listemizin diğer modelleri kadar iddialı olduğu söylenemez. Ancak, zorlu çalışma koşulları ve arazilerde tercih edebileceğiniz en iyi pikaplardan biri. Sert ve kaslı dış tasarımıyla dikkat çeken D-Max, geniş bir ön ızgara ve güçlü hatlarla tamamlanan agresif duruşu ile dikkat çekiyor. İç mekanda ise konfor kadar, işlevselliği de ön planda tutan, dayanıklı malzemelerle donatılmış geniş bir kabin sunuyor ve tasarım odağını bir kez daha gösteriyor.

isuzu d max

1.9 litre 4 silindirli Common-Rail VGS Turbo Intercooler dizel motora sahip olan D-Max, 163 hp beygir gücü ve 350 nm tork sunuyor ve 180 km/h hıza ulaşabiliyor. Ayrıca 4×4 çekiş sisteminin yanı sıra 4×2 seçeneği de sunuyor ve 6 ileri manuel ve otomatik vites seçenekleri ile hitap ettiği sürüş ihtiyaçları yelpazesini genişletiyor. Darbe emicili, bağımsız süspansiyon sistemi engebeli arazi koşullarında avantaj sağlarken asfalt kullanımında da denge ve konforu artırmayı hedefliyor.

d max özellikleri

Şehir kullanımında geniş görüş açısı ve verimliliği ile öne çıkan D-Max, özellikle uzun yolculuklarda avantaj sağlıyor. Günlük kullanımda ise hem dur-kalklarda hem de yüklü olmayan hali ile pek konforlu bir sürüş vadettiğini söylemek mümkün değil; tabii kendi fiyat bandındaki diğer rakipleri ile kıyaslandığında. Genel anlamıyla D-Max, geniş kabini, 100 km’de 7,2 litre civarında olan yakıt tüketimi ve sağlam, dayanıklı gövdesi ile hem şehir içinde hem de arazide güven ve istikrar sağlayan pikap arabalar arasında.

Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.