Anasayfa » Araba101 » İkinci El Araba Almanız İçin 10 Neden

İkinci El Araba Almanız İçin 10 Neden

101 3 dakika okuma

Bir araç satın almak söz konusu olduğunda sıfır mı yoksa ikinci el mi alınmalı sorusu sürücülerin kafasını karıştıran bir tercih süreci olabiliyor. Yeni bir arabanın cazibesi inkar edilemezken, ikinci el araba almak da birçok kişi için akıllıca bir seçim olabilir. Bu yazımızda ikinci el araba almanın sayısız avantajını ve neden sizin için en iyi seçenek olabileceğini birlikte keşfedeceğiz. Hazırsanız ikinci el araba tercih etmeniz gerektiğini gösteren 10 nedeni birlikte inceleyelim.

1. Uygun Fiyatlı Araba Seçenekleri

İkinci el araba almanın en çekici tarafı daha düşük fiyata sahip olmasıdır. İkinci el arabalar sıfır arabalardan daha ucuzdur, bu daha büyük miktarda tasarruf yapmanızı sağlar. Sıfır araba satın almak için ayırdığınız parayla ikinci el üst segment bir araca ve ek özelliklere sahip olabilirsiniz. Ayrıca ikinci el araçlar pazarlık yapma olanağınızı artırır ve daha fazla araç seçeneği arasından akıllıca bir tercih yapmanıza olanak sağlar.

2. Düşük Sigorta Maliyetleri

İkinci el arabaların sigorta primleri genellikle sıfır araçlara oranla daha düşüktür. Bunun nedeni ikinci el arabanın yeni bir arabadan daha düşük fiyata sahip olmasıdır. Düşük fiyatlar sigortalama maliyetlerini azaltır, bu da aracın ömrü boyunca modeli ve yaşına uygun fiyatları ile önemli tasarruflar sağlamanıza olanak tanır.

İkinci El Araba

3. Daha Düşük Amortisman Oranları

Yeni arabalar bayiden çıkar çıkmaz değerinin önemli bir kısmını kaybeder. İlk yıl içinde sıfır bir araba %20-30 oranında değer kaybedebilir. O nedenle ikinci el bir araba alarak bu değer kaybından kaçınabilir ve bütçenize uygun geniş bir yelpazeden ikinci el araç seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca satın aldığınız aracın değerini zaman içerisinde koruyabilir ve gelecekte aracı satmayı planlıyorsanız avantaj sağlayabilirsiniz.

4. Bütçe Dostu Kredi Seçenekleri

Eğer kredi seçeneğini kullanacaksanız ikinci el arabaların düşük fiyatları sayesinde daha az miktarda krediye ihtiyaç duyabilirsiniz. Daha az miktarda kredi çekmek ise daha düşük faiz oranlarıyla karşılaşacaksınız demektir. Özellikle yaşı genç olanlar için İkinci el araba kredisi faiz oranları oldukça düşürüldü. Bu nedenle aylık kredi ödemelerinizin miktarı önemli ölçüde azalacak ve kısa bir sürede araç sahibi olacaksınız. Carvak’taki taşıt kredisi seçeneklerine göz atın ve tercihlerinize özel geri ödeme yöntemleri ile tanışın.

5. Geniş Çeşit ve Seçenekler

İkinci el araba piyasası, çeşitli marka ve modellerin yanı sıra farklı yıllara ve koşullara bağlı olarak geniş bir seçenek yelpazesine sahiptir. Eğer belirli bir donanım özelliği, araç modelinin yılı ve üretimi durmuş bir araba modeli gibi farklı arayışlar içerisindeyseniz, ikinci el araba piyasasında bulma şansınız daha yüksektir. Bu çeşitlilik ihtiyaçlarınıza ve bütçenize uygun aracı bulma konusunda size fazlasıyla esneklik sağlayacaktır.

6. Çevresel Faydalar

İkinci el araba almak daha çevre dostu bir seçenek olabilir. Yeni bir araba üretimi önemli miktarda kaynak ve enerji tüketimine yol açar. İkinci el bir araba satın almak ise sıfır araçlara olan talebi azaltmaya ve üretimleriyle ilgili çevresel etkiyi en aza indirmeye yardımcı olur.

7. Vergi Avantajları

Yeni araçlara uygulanan yüksek vergiler alıcıları ikinci el araba almaya yönlendiren önemli sebepler arasında yer alır. ÖTV ve KDV gibi vergiler sıfır arabaların fiyatının yüksek seviyelere çıkmasına yol açmaktadır. Bu nedenle ikinci el araba vergi konusunda büyük bir avantaj sağlar. Sıfır bir aracın tüm özelliklerine sahip ikinci el araçlar, alıcılar için daha ulaşılabilir ve ekonomik bir yöntem olabilir.

İkinci El Araba

8. Trafikte Deneyim Kazanın

Eğer trafikte yeteri kadar tecrübeniz yoksa ikinci el araçlar bu noktada hayat kurtarıcı olabilir. Yüksek bütçeler ile alınan sıfır araçlarla trafiğe çıkmak fazlasıyla özen ister, bu da sürücüler için ekstra bir endişe kaynağı olabilir. Yaşanabilecek sürtünme, çarpma ve küçük kaza olasılıklarına karşı ikinci el araba almak akıllıca bir tercih olabilir. Süreç içerisinde trafikte deneyim kazanabilir diğer yandan ise yaşanabilecek olumsuzlukların masraflarını minimum seviyede tutabilirsiniz.

9. Aracı Özelleştirme Olanağı

İkinci el bir araba aldıktan sonra garanti iptali ve değer kaybı gibi konularda endişelenmenize gerek kalmaz. İster boyasını ister ses sistemini değiştirin, tüm iyileştirmeleri bütçenize uygun seçeneklerle belirleyebilirsiniz. Bu da aracınız üzerinde kişisel bir dokunuşla istediğiniz gibi özelleştirme olanağınız olduğu anlamına gelir.

10. Aracın Geçmişi

İkinci el araba sahibi olmaya karar veren bir alıcının aklında aracın geçmişine dair bazı soru işaretleri olabilir. Aracın kaza, tamir ve bakım geçmişiyle ilgili yeterli bilgiye sahip olmak sürücülerin kaygılarını ortadan kaldırır. Bu nedenle güvenilir bir kurumdan ekspertiz raporu alarak aracın tamir, onarım ve benzeri geçmiş tüm bilgilerine sahip olabilirsiniz. Böylece satın alma sürecinde daha şeffaf bir karar verebilir ve aracınızı gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.