Anasayfa » Araba101 » Türkiye’de Satılan Elektrikli Araçlar

Türkiye’de Satılan Elektrikli Araçlar

252 3 dakika okuma

Son yıllarda karbon ayak izini azaltma hedefleri doğrultusunda elektrikli araçlar giderek ilgi görmeye başladı. Sürdürülebilir taşıma çözümlerinin gelişmesiyle Türkiye’de de elektrikli araçlar daha fazla tercih edilmeye başladı. Yazımızda, Türkiye’deki elektrikli araçları ve en çok tercih edilen modelleri inceleyeceğiz. Hazırsanız gelin birlikte bakalım.

Elektrikli Arac

1.Tesla Model Y

Tesla Model Y, ileri teknolojisi ve şık tasarımıyla Türkiye’de en çok satılan elektrikli araçlar kategorisinde yer alır. Model Y, Supercharger istasyonlarında hızlı şarj olanağı sunmasının yanında 15 dakikada 241 kilometreye kadar menzil sağlar. Ayrıca Model Y, bagaj hacmi ve katlanabilir koltukları sayesinde geniş ve esnek bir yükleme alanı sunar.

2.Nissan LEAF

Nissan LEAF, küresel ölçekte en erken tanınan elektrikli araçlardan biri olmasıyla Türkiye pazarında önemli bir yer edinmiştir. Sıfır emisyonlu sürüş deneyimi ve pratikliğiyle bilinen LEAF, hızlı şarj seçenekleriyle pilin kısa sürede şarj edilmesini sağlar. LEAF modelleri, tek şarjla 200-250 kilometre arasında bir menzil sunar. Ayrıca Nissan LEAF, elektrikli motorun anlık torku sayesinde sessiz ve akıcı bir sürüş deneyimi sunar.

3.Renault Zoe

Türkiye’deki elektrikli araçlar arasında popüler bir seçenek olan Renault Zoe, kompakt boyutu, çevik kullanımı ve rekabetçi menziliyle fazlasıyla dikkat çekiyor. 52kWh bataryası sayesinde 386 kilometre menzil sunar. 3.6 saniyede 0’dan 50 km’ye çıkabilen Renault Zoe, 135 beygir gücüne sahip. Zoe, sıfır emisyona sahip olması ve şehir içi kullanımlarda pratik performansı ile ideal bir seçenektir.

Renault Zoe
Renault Zoe

4.BMW i3

MBW i3, Türkiye’deki elektrikli araçlar arasında lüks ve sürdürülebilirliği bir araya getiren bir model olmuştur. Karakteristik tasarımı ve premium özellikleri sayesinde stil ve konfor konusunda ödün vermeden çevre dostu bir araç olmayı başarıyor.7,3 saniyede 0’dan 100 km’ye çıkabilen BMW i3, 168 beygir gücüne sahiptir. Ayrıca i3, tek şarjla ortalama 250-300 kilometre menzil sağlar.

5.Hyundai Kona Elektrik

Hyundai elektrikli araçlar Türkiye pazarında oyun değiştirici bir rol üstlenmiştir. Hyundai Kona Elektrik, 64 kWh bataryası ile 484 kilometreye varabilen etkileyici bir menzile sahip. 7,9 saniyede 0’dan 100 km’ye çıkabilen Kona Elektrik, aynı zamanda akıllı rejeneratif frenleme sistemi sayesinde ilerleyen trafiğe reaksiyon vermek için araç içi radar sensörü kullanmaktadır. Hyundai Kona Elektrik çok yönlülük ve verimlilik arayan sürücüler için keyifli bir sürüş olanağı sağlar. 

6.Opel Corsa Elektrik

Opel Corsa Elektrik, günlük kullanıma uygun menzili ve pratik şarj özellikleri sayesinde kullanıcıların beklentisini karşılıyor. Tam şarjla 354 kilometreye kadar menzil sunan Opel Corsa Elektrik, hızlı şarj özelliği sayesinde 25 dakikada %20’den %80’e kadar şarj edebilme olanağı tanır. Opel Corsa Elektrik, fren sırasında açığa çıkan enerjiyi kullanılabilir elektriğe dönüştürmek için enerji geri kazanım sistemi kullanıyor. Böylece sürücülere daha fazla menzil sağlıyor.

Elektrikli Opel Corsa
Elektrikli Opel Corsa

7. Seres 3

Türkiye’deki elektrikli SUV araçlar arasında ekonomik bir seçenek olan Seres 3, göze çarpan şık tasarımı ve geniş iç mekanıyla dikkat çeker. Seres 3, %100 elektrik gücü sayesinde sessiz ivmelenme sağlarken, 9 saniyeden daha kısa bir sürede 0’dan 100 km’ye çıkma özelliğine sahiptir. 53,61 kWh kapasite bataryasıyla sürüş menzili 310 kilometreyi bulan Seres 3, DC hızlı şarj desteği sayesinde 30 dakika içerisinde bataryasını %20’den %80 seviyesine çıkarabiliyor. 

Seres 3
Seres 3

8.Mercedes-Benz EQA

Mercedes-Benz EQA, elektrikli araba modelleri arasında modern tasarımı ve ileri teknoloji özellikleri ile kompakt bir SUV örneği olarak öne çıkar. Yalnızca 32 dakikalık şarjla %10’dan %80’e bataryayı doldurabilen Mercedes-Benz EQA, 160 km menzil sunar. Ayrıca 190 beygir gücüne sahip olan EQA, acil frenleme, hız sabitleyici, şerit takip asistanı ve kör nokta uyarısı gibi ileri sürücü destek sistemlerini kullanarak güvenli bir sürüş deneyimi sağlar. Carvak Servis ile tanışın güvenli sürüşün keyfini çıkarın.

Türkiye’de satılan elektrikli arabalar ve özellikleri başlıklı yazımızdan incelediğimiz diğer elektrikli araçlara göz atabilirsiniz.

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.