Anasayfa » Araba101 » En Gelişmiş 10 Teknolojik Araba

En Gelişmiş 10 Teknolojik Araba

107 4 dakika okuma

Otomotiv dünyasında teknolojik ilerlemeler hızla ilerliyor ve olağanüstü yeniliklerle öne çıkıyor. Gelişmiş arabalar sürüş deneyimini daha güvenli, konforlu ve keyifli hale getiren ileri teknolojilerle donatılıyor. İşte, sürüş deneyimini yeniden tanımlayan en teknolojik arabaları bir araya getirdiğimiz listeyi sizinle paylaşıyoruz.

1. Tesla Model 3

Tesla Model 3, Türkiye’de satılan en iyi arabalar arasında popüler bir elektrikli araba olarak dikkat çekmektedir. Tesla Model 3, Otopilot sistemi sayesinde yarı otonom sürüş imkanı sunar. 15 dakika şarjla 282 km’ye kadar menzil sağlayan Model 3, tam dolu şarj ile 629 km mesafe kat edebilme imkanı sağlar. Ayrıca Tesla Model 3, otomatik acil frenleme gibi aktif güvenlik özelliklerini de içerir.

Tesla Model 3

2. Mercedes-Benz S-Serisi

Mercedes-Benz S-Serisi, lüks ve teknolojiyi mükemmel bir şekilde birleştirir. 330 beygir gücüne sahip Mercedes-Benz S-Serisi, 5.4 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilir. PRE-SAFE Plus, sürüş yardım paketi sayesinde radar sensörleri ve stereo kameralar yardımıyla otomobil çevresini denetleyerek ihtiyaç anında koruma tedbirleri alır. İç mekanda ise 12,3 inç büyüklüğünde üç boyutlu dijital gösterge paneli sayesinde sürüş durumunu, trafiği, navigasyon hatırlatmalarını sürücü için ayrıntılı olarak gösterir.

3. BMW iX

BMW iX, elektrikli SUV segmentinde teknoloji harikası bir araç olarak öne çıkmaktadır. Elektrikli dört çeker sistemi ile 633 km menzil sağlar. 523 beygir gücüne sahip BMW iX, 4.6 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilir. Ayrıca 200 kW’a kadar şarj kapasitesi sayesinde %10’dan %80 doluluk oranına 35 dakikalık bir şarj ile çıkabilir. Ayrıca Direksiyon ve Şerit Yönlendirme Asistanı, Şeritte Tutma Asistanı ve Acil Durum Direksiyon Asistanı gibi gelişmiş fonksiyonlara sahip sürüş asistanı özelliklerini de içerir.

4. Porsche Taycan

Porsche Taycan, elektrikli spor araba segmentinde liderdir. 800 voltluk batarya sistemi ile ultra hızlı bir şarj imkanı sunan Porsche Taycan, 18 dakikada %10’dan %80’e şarj dolumu sağlar. Adaptif havalı süspansiyonu sayesinde, engebeli yüzeylerde Akıllı Kaldırma düğmesine basarak aracı kaldırır ve gelecekte otomatik devreye girmek için konumu kaydeder. Ayrıca, dijital bir gösterge paneli bulunan kokpit tasarımı ve Apple CarPlay gibi bilgi-eğlence işlevlerine sahip sistemi ile sürüş keyfini artırır.

Porsche Taycan

5. Renault Zoe

Renault Zoe, kompakt ve ekonomik bir elektrikli araçtır. 395 km’ye kadar menzil sunan Zoe, şehir içi kullanım için ideal bir seçenektir. Hızlı şarj istasyonunda 30 dakikada 150 km’ye kadar sürüş menzili sağlar. Renault Zoe, 80 kW elektrikli motoruyla kullanıcılara gürültüsüz ve dinamik bir sürüş deneyimi sağlar. Ayrıca Mod B sürüş modu sayesinde rejeneratif frenleme yaparken bataryanız için ek güç sağlar.

6. Jaguar I-PACE

Jaguar I-PACE, tamamen elektrikli bir SUV olarak, teknoloji ve performansı kusursuz bir uyum içinde sunar. Tam şarjla 470 km’ye kadar menzil sunan Jaguar I- PACE, 11 kW kapasiteli AC şarj cihazıyla 8.5 saatte tam dolum sağlar. 4.8 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilen I-PACE, sıfır egzoz emisyonu, adaptif hız sabitleyici ve 360 derece kamera sistemi gibi çeşitli özelliklerle ile donatılmıştır.

Jaguar I-PACE

7. Hyundai Kona Elektrik

Hyundai Kona Elektrik, uygun fiyatlı ve teknolojik açıdan gelişmiş bir elektrikli SUV’dur. 12,3 inçlik LCD gösterge paneli ve büyük dokunmatik ekranı ile kullanıcı dostu bir deneyim sunar. 8.8 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilen Hyundai Kona Elektrik, 377 km menzilin üzerinde çıkabilirken aynı zamanda hızlı şarj özelliğine sahiptir. Ayrıca dur-kalk hız sabitleme kontrolü, şerit takip asistanı ve ön çarpışma önleme asistanı gibi güvenlik teknolojileriyle donatılmıştır.

8. Volvo XC90

Volvo XC90, güvenlik ve teknolojide öncü bir SUV’dur. XC90 Mild hybrid, frenleme sırasında üretilen enerjiyi geri kazanır, bu enerjiyi bir aküde depolayarak sonrasında tekrar kullanır. Bu sayede hem yakıt tüketimini hem de egzoz emisyonunu azaltır. 250 beygir gücüne sahip XC90, maksimum 680 lt kapasiteye sahiptir. Ayrıca 184 kW motor gücüne sahiptir ve 7.7 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilir. Ayrıca, Bowers & Wilkins ses sistemi gibi premium özellikler de sunmaktadır.

9. Audi e-Tron

Audi e-Tron, gelişmiş teknolojik özellikleriyle öne çıkan tam elektrikli bir SUV’dur. 487 km menzile sahip e-Tron, 4.1 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabilir. Audi e-Tron, 800 voltluk lityum iyon pile sahiptir ve 22.5 dakikada %5’den %80’e şarj dolumu sağlar. Ayrıca hız sabitleyici ve şerit takip asistanı gibi gelişmiş güvenlik sistemleriyle de donatılmıştır.

Audi e-Tron

10. Nissan Leaf

Nissan Leaf, dünya genelinde en çok satan elektrikli arabalardan biridir. Leaf, e-Pedal teknolojisi sayesinde tek pedalla sürüş deneyimi sunar. E-Power sistemi sayesinde %100 torka anında erişim sağlayan Nissan Leaf, aynı zamanda sessiz bir sürüş deneyimi sunar. Ayrıca Nissan Leaf Propilot sürücü destek sistemi ile yarı otonom sürüş imkanı sunmaktadır.

İkinci el araç alım ve satımının güvenilir adresi Carvak’tan birçok farklı modele göz atın, dilediğiniz araca hemen sahip olun.
Bu yazımız hoşunuza gitti mi? Cevabınız evetse, Gönüllere Taht Kurmuş Klasik Araba Modelleri başlıklı yazımızı da mutlaka inceleyin ve tüm zamanların en sevilen klasik araba modellerini keşfedin.

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.