Anasayfa » Araba101 » En İyi Aile Arabaları ve Özellikleri

En İyi Aile Arabaları ve Özellikleri

1,5B 6 dakika okuma

Her sürücü için araç seçiminde öncelikler farklı; kimimiz güvenlikten, kimimiz performanstan, kimimiz ise konfordan ödün veremiyoruz. Peki ya ailemiz için araba seçerken? Şüphesiz ki aile arabası seçerken hepimizin ihtiyaç ve önceliklerinde bazı değişiklikler oluyor ve ailemizin ihtiyaçlarını da karşılayabilecek modellere yönelmemiz gerekiyor. Bu nedenle, Carvak olarak, ailesi için en uygun arabayı seçmeye çalışan sürücüler için küçük bir rehber hazırladık. “Aile arabası” ne demektir, aile arabası seçerken nelere dikkat edilmelidir ve en iyi aile arabaları hangileridir? Tüm sorularınızın cevabı rehberimizde; hazırsanız, başlayalım!

Aile Arabası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Öncelikle, tabii ki ailenizin ihtiyaçlarını sizden daha iyi kimse bilemez. Ancak, aile arabalarının karşılaması gereken bazı genelgeçer kriterler de mevcut ve ideal aile arabasını seçerken bu kriterleri de göz önünde bulundurmak şart! İşte adım adım dikkat etmeniz gerekenler:

Güvenlik

İdeal bir aile arabasının karşılaması gereken ilk kriter tabii ki güvenlik! Bu nedenle, birçok sürücü aile aracı seçerken güvendiği markalara yönelir. Ancak, bizim tavsiyemiz yalnızca markaya bakmamanız ve model bazında araştırma yapmanız; çünkü güvenilirlikleri ile bilinen markaların dahi her modelinin güvenlik seviyesi ve donanımları farklı olabilir. Bu nedenle, aşağıdaki kriterleri marka model bazında değerlendirmek en doğrusu olacaktır:

  • Euro NCAP sonuçları
  • Yolcu ve çocuk güvenliği skorları
  • Güvenlik ekipmanları
  • İlgilendiğiniz pakette bulunan güvenlik donanımları/teknolojileri
araç güvenlik

Eğer almayı düşündüğünüz araç ikinci el ise yalnızca bu maddeleri değerlendirmeniz de yeterli olmayabilir; aracın hava yastıklarında, çocuk kilidinde vb. bir sorun olmadığından emin olmak için mutlaka ekspertiz yaptırmalı ve seçiminizi kurumsal firmalar tarafından satılan sertifikalı 2. el araçlardan yana yapmalısınız.

Hacim

Birçok sürücü araç seçimi yaparken bagaj hacmine öncelik verse de ideal bir aile arabasının hem bagaj hem de iç hacmi oldukça önemli; hele ki ailenizle uzun seyahatlere çıkmayı seviyorsanız.

Genelleme yapmak gerekirse, ideal bir aile arabası için 300 litre ve üzeri bagaj hacmi yeterli olacaktır; eğer kalabalık bir aile değilseniz, arka koltukları katlanabilen modellere de öncelik verebilir ve ekstra bagaj alanının keyfini çıkarabilirsiniz. Kalabalık aileler için ise hem 500 litre ve üzeri bagaj hacmine hem de 5+ oturma kapasitesine sahip araçlar en ideali.

bagaj hacmi

Bir diğer önemli konu da tabii ki kabin hacmi; çünkü ideal bir aile arabası yalnızca valizler için değil, ailenizin rahat seyahat edebilmesi için de yeterli alanı sunuyor olmalı. Bu nedenle, seçenekleriniz arasındaki modellerin baş ve diz mesafelerini de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz. Örneğin, hatchback modeller yerine geniş iç hacimli SUV ve sedan modellere göz atabilirsiniz. Ancak, “Eğer ben kompakt modellerin avantajlarından vazgeçemem.” diyenlerdenseniz, en azından isofix ile rahat kullanılabilen bir model olmasına özen göstermenizi tavsiye ederiz; çünkü isofix bağlantısı her araçta zorunlu olarak bulundurulsa da her koltuğu kompakt modellerde kullanmak maalesef mümkün değil.

Konfor

Aile arabalarında yalnızca sürüş konforu yeterli değil; yolcu konforu da bir o kadar önemli bir kriter, hele ki uzun seyahatleri seven aileler için. Yolculuklarınızın tüm aileniz için daha keyifli olmasını sağlamanın yolu ise tabii ki yol tutuşu yüksek, baş-diz mesafesi geniş ve ses yalıtımı iyi olan modellere yönelmek.

Aile arabalarının olmazsa olmazı olan bu 3 konfor kriterini karşılamakla kalmayıp daha keyifli ve rahat bir yolculuk isterseniz ise aracın donanım paketi seçeneklerini aileniz ile birlikte değerlendirebilir ve ses sistemi, bilgi-eğlence sistemleri gibi opsiyonlar arasından hangilerinin sizin için uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

araç konfor

İkinci el araç alırken ise bu özellikleri marka model bazında bilmekle kalmayıp bizzat deneyimlemeniz şart! Araç ne kadar yıpranmış, koltuklar formlarını ne kadar korumuş? Aracın havalandırma sisteminde bir problem var mı, filtrelerinin temizlenmesi gerekiyor mu? Bu gibi soruları da sormanızı ve aracı yolcu konforu perspektifinden de incelemenizi tavsiye ederiz.

Aileniz için en ideal aracı seçerken bu 3 kritere özen göstermeniz yeterli; yakıt tüketimi, bütçe, motor gücü gibi kriterlerinizi de karşıladığı sürece hayallerinizdeki aracı buldunuz, diyebiliriz! Ancak, tabii ki Carvak olarak bizim de aileniz için önerilerimiz var; her bir modeli neden seçtiğimizi ve hangi ailelere uygun olduğuna da değindik. Hazırsanız, listemize geçelim.

En İyi Aile Arabaları

Öncelikle, en iyi aile arabaları listemizdeki her bir modelin yukarıda sıralanan kriterleri karşıladığına emin olabilirsiniz. Ancak, her bir modelin aileler tarafından sıkça tercih edilmesinin ardında farklı nedenler var (hacim, yakıt tüketimi, güvenlik donanımları vb). İşte aile seyahatlerinin en popüler modelleri:

Toyota Corolla

2. el corolla

Tüm zamanların en çok satan modellerinden biri olan Corolla, ailelerin de vazgeçilmezlerinden. Güçlü yol tutuşu, gelişmiş güvenlik donanımları, geniş baş-diz mesafesi, geniş bagaj hacmi ve Euro NCAP’ten aldığı 5 yıldız ile Corolla, bir aile arabasının sahip olması beklenen tüm özellikleri barındırıyor. Kullananların uzun yıllar boyunca vazgeçemediği Corolla’nın en sevilen özelliği ise tabii ki dayanıklılığı. Bir Corolla sahibi olarak, uzun yıllar boyunca ailenizle hem güvenli hem de sorunsuz birçok seyahate imza atabilirsiniz.

Carvak Sertifikalı 2. el Corolla Araçlar

BMW 3 Serisi

en iyi aile arabası bmw 3

40 yılı aşkın süredir hayatımızda olan BMW 3 Serisi de Sedan, Touring ve M modelleri ile en iyi aile arabaları arasında. Özellikle performans tutkunu sürücüler için hem ailece çıkılan seyahatlerin hem de dinamik bir sürüşün tadını çıkarmak, BMW 3 Serisi ile mümkün. BMW 3 Serisi modelleri sportif tasarımları, güçlü motor seçenekleri ve yüksek yol tutuşları ile sürücülerin; malzeme kalitesi, ergonomik koltukları, Sedan modelin geniş kabin ve bagaj hacmi ve araç eğlence sistemleri ile ise yolcuların vazgeçemeyeceği modeller.

Carvak Sertifikalı BMW 3 Serisi Araçlar

Audi A4

ikinci el audi a4 sedan

En iyi aile arabaları listemizin bir diğer sedan modeli de Audi A4. Dikkat çekici tasarımı ve kendinden emin duruşu sayesinde en karizmatik sedan modellerinden biri olan A4, özellikle konfor konusunda bir hayli iddialı. Donanım paketleri ve opsiyonları oldukça geniş olan Audi A4’ünüzü kişiselleştirirken ailenize en uygun aracı kolaylıkla yaratabilir ve tüm ailenin önceliklerini karşılayabilirsiniz. Ayrıca, Audi kalitesini yansıtan bu modelin konfor ve dayanıklılığın yanı sıra güvenlik konusunda da oldukça iddialı olduğunu ve Şehir Asistanı Paketi ile ekstra donanımlar sunduğunu da belirtmemiz gerek.

Carvak Sertifikalı 2. El Audi A4 Araçlar

Volkswagen Tiguan

geniş aile arabası

En iyi aile arabaları listemizin diğer üyesi ise bir C-SUV model olan Tiguan. Meşhur Volkswagen kalitesinin vücut bulmuş hali olan model, listemizin diğer üyeleri gibi güvenlik ve konfor kriterlerinden tam notu hak ediyor. Hacim konusunda ise kompakt yapısına rağmen oldukça yüksek değerlere sahip: Baş ve diz mesafesinden ödün vermeyen Tiguan, tam 615 litre bagaj hacmi ile listemizin en geniş bagajına sahip olan model! Modelin bir diğer öne çıkan özelliği ise düşük yakıt tüketimi. Eğer siz de dayanıklı, güvenli ve konforlu bir aile arabası sahibi olurken bütçenizi çok zorlamak istemiyorsanız, Tiguan’ın bir SUV’a göre oldukça düşük olan yakıt tüketimi sizin için bir avantaj olabilir. Modelin 2.0 TDI dizel motoru 100 km’de ortalama 4,8 litre, 1.5 TSI benzinli motoru ise 5,6 litre yakıt tüketiyor. Bir SUV’a kıyasla oldukça düşük bir yakıt tüketimine sahip olsa da söz konusu performans ve hacim olduğunda SUV gövde tipinin hakkını verdiğini de belirtmemiz gerek.

Carvak Sertifikalı 2. El Tiguan Araçlar

Volvo XC40

Öncelikle Volvo’nun tüm SUV modellerinin, ideal aile arabaları listemize girmeye aday olduğunu belirtmek isteriz. Markanın SUV kategorisindeki başarısını kanıtlamasına neden olan XC60 ve XC90 da oldukça iyi aile arabaları olsalar da biz markanın C segmente giriş yaptığı daha uygun fiyatlı modeli olan XC40’ı listemize dahil ettik. Dayanıklı, güvenilir ve uzun yıllar boyunca kullanabileceğiniz bir aile arabası arıyorsanız, XC40’ı mutlaka değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Volvo’nun güvenlik konusundaki başarısı zaten aşikar ve XC40’ta da birçok modelde opsiyonel olarak sunulan güvenlik donanımları standartta mevcut. Geniş güvenlik donanımlarının yanı sıra, sürüş asistanları, kompakt bir SUV’a göre oldukça cömert olan bagaj hacmi ve ferah kabini ile de aile seyahatlerinizde iyi bir yol arkadaşı olmaya aday!

Carvak Sertifikalı 2. El Volvo Araçlar

önce CARVAK’a sor
Kategori: Araba101
Carvak Logo

Copyright © 2023 CARVAK. Her hakkı saklıdır.